hero image

Binotto: A Ferrari olyan az olaszoknak, mint a fociválogatott

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/09/07 19:37
A Forma-1-es csapatok a hétvégén a Monzai Nagydíjjal folytatják a versenyzést. Míg a Ferrari abban reménykedik, hogy saját közönsége előtt jól szerepelhet, Mattia Binotto mindenkinél jobban tudja, hogy a pálya alattomos lehet.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Ferrari médiaoldalának nyilatkozva a csapatfőnök előre tekint az előttünk álló versenyhétvégére. Max Verstappen két győzelme után a nyári szünet után az olasz csapat reméli, hogy sikerül visszavágni, de addig még van mit tenni.

„Ez a pálya különleges helyet foglal el a naptárban, hiszen egy szupergyors pálya. Ez különösen megviseli a motorokat és az autókat. Itt az erőforrás a kör négyötödén van a maximumon, és tökéletesen kell működnie. A verseny elrepül, az 53 kör nagyon gyors tempóban fut, így nincs helye a versenyzők hibáinak, mert általában nincs idő az építkezésre" - fogalmazott Binotto.

Binotto már több szezon óta a Ferrari csapatfőnöke, amire még mindig büszke. Az olasz jól emlékszik arra, hogy egykor gyerekként nagy rajongója lett a csapatnak. Végül sikerült fontos részévé fejlődnie a formációnak.

„Gyerekkoromban kezdődött - emlékszik vissza Binotto. „Svájcban felnőve a Ferrari egy kicsit olyan volt számomra, mint a válogatott. Minden alkalommal, amikor győzött, éreztem, hogy a szívem a mellkasomban dobog, és nagyon büszke voltam arra, hogy olasz vagyok.”