hero image

Binotto a Mercedesről: „A Red Bulltól jobban tartok”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/04/24 19:24
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt nyilatkozta, hogy jobban tart a Red Bulltól, mint a Mercedestől, és azt is elmondta, miért érez így. Binotto azt is hozzátette, hogy nem a tavalyi vb-harc miatt léptek e két istálló elé.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Ferrari kifejezetten jól indította a Forma-1-es szezont a nagy technikai szabályváltoztatásokat követően, hiszen jelenleg ők számítanak favoritnak a konstruktőri pontversenyben, az egyéni világbajnokságban pedig Charles Leclerc lehet a favorit.

Azonban rosszul tenné a vörös istálló, ha alábecsülné a Red Bullt és a Mercedest, a csapatfőnök Mattia Binottót pedig arról faggatták, hogy az osztrák vagy a német istállótól tart jobban:

„A Red Bulltól – az ő fejlesztési kapacitásuk felsőbbrendű a Mercedeshez viszonyítva” – válaszolta meg határozottan a kérdést Binotto a Corriere dello Sportnak adott interjújában.

Binottótól azt is megkérdezték, hogy szerinte a tavalyi világbajnoki harcuk miatt kerültek-e a Mercedes és a Red Bull elé, ezt a felvetítést viszont visszautasította a svájci olasz szakember:

„Én egyáltalán nem így látom. Ők is motiváltak voltak, számunkra pedig csak felfelé vezetett az úgy. De közben nem volt könnyű úgy dolgozni, hogy minden hétvégén pofonokat kaptunk” – elevenítette fel a Ferrari kudarcos éveit Binotto.

„Szembe kellett néznünk a helyzettel, és egy olyan menedzsmentre volt szükségünk, amely elfogadja a helyzetet. Ha az ellenfeleink mögöttünk vannak, annak biztosan nem az az oka, hogy a bajnoki harc elterelte a figyelmüket.”