Peter Windsor, aki korábban a Ferrarinál dolgozott, úgy véli, hogy akkor romlott meg végleg a kapcsolat Mattia Binotto és Charles Leclerc között, amikor az olasz a Brit Nagydíjon az ujjával hevesen mutogatva próbálta lecsillapítani a dühöngő monacóit.

Látványosra sikeredett a Ferrari 2022-es szezonja. A kezdeti sikereket követően számos stratégiai hiba hátráltatta az olasz istállót, aminek eredményeképpen Mattia Binttót menesztették az alakulat éléről.

Sok találgatás folyik arról, hogy jó döntés volt-e elküldeni a kiváló olasz szakembert, aki a megkérdőjelezhető döntései mellett azért mégis csak visszavezette a Ferrarit a konstruktőri bajnoksági 2. helyéig.

Peter Windsor a saját Twitch csatorján azt fejtegette, hogy az idény középső részén fordultak végleg rosszra a dolgok a Ferrarinál, és egy konkrét alkalmat is kiemelt. Ez volt az a futam, ahol Carlos Sainz megszerezte élete első győzelmét, míg Leclerc a rossz gumistratégia miatt visszacsúszott a 4. helyre.

„Azt hiszem, az egész akkor csúcsosodott ki, amikor Charles megmagyarázhatatlan módon a Brit Nagydíj újraindítása után a záró szakaszon kint maradt (használt gumikon). Ő [volt] az egyetlen, aki régi gumikon volt, és egyszerűen felfalták őt. Meg kellett volna nyernie azt a versenyt.”

„És nyilvánvalóan dühös volt, mindenkit szidott a rádión a levezető körön – különösen az hiszem, Mattiát –, és amikor kiszállt az autóból, Binotto egy ujjmozdulatot tett Charles Leclerc felé, hogy 'ne beszélj így, itt én vagyok a főnök'.”

„Ez nem volt helyes. És abban a pillanatban, azt kell mondanom, azt gondoltam, 'nos, ennek a fickónak meg vannak számlálva a napjai', mert egy olyan erővel szemben, mint amilyen energia Charles Leclerc, és amilyen jó végül is, nem lehet, hogy az ember csóválja az ujját, és azt mondja, 'ne beszélj így', különösen, ha Leclerc már ki van akadva.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL