hero image

Binotto bízik Sainzban, tudja hogy mire képes a spanyol

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/06/05 19:25
Carlos Sainz erős teljesítményt nyújtott a Monacói Nagydíjon, de ennek ellenére azt mondja, még mindig küszködik a Ferrari F1-75-össel. A csapatfőnök Mattia Binotto nem aggódik versenyzője miatt, és bízik abban, hogy a pilóta magára talál.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Binotto elmondta, hogy eléggé ismeri Sainzot, hogy ne az legyen a kérdés, hogy ráérez-e, hanem az, hogy mikor érez rá a 2022-re épített Ferrari F1-75-ösre. Éppen ezért a csapat nem is várt azzal, hogy meghosszabbítsa a spanyol szerződését, akinek 2024 végéig garantált helye van az olaszoknál.

A Ferrari csapatfőnöke meg van győződve arról, hogy Sainz mindent megtesz azért, hogy megtalálja a formáját, és végül sikerülni fog neki. „Ez Carlos hozzáállása. Tanulmányozza az adatokat, különböző vezetési stílusokat próbál ki, alkalmazkodik. Talán kell egy kis idő, de el fog jutni oda" - biztosította pilótáját Binotto a Formula1.com-mal folytatott beszélgetés során.

Hozzátette, hogy nincsenek problémák a versenyzővel. „Természetesen alkalmazkodnia kell, látva, hogy elkövetett néhány hibát, ami fontos volt. De ettől függetlenül úgy gondolom, hogy fejlődik, egyre gyorsabban és gyorsabban megy" - folytatta a Ferrari karmestere.

Ráadásul Sainz pályafutása során először vezet olyan autót, amellyel a bajnoki címért küzdhet. Lehetséges, hogy ehhez is hozzá kell szoknia Binotto szerint. Arra azonban nem számít, hogy a pilótának sok időre lesz szüksége ehhez. „Tudom, hogy mennyire okos és mennyire képes kezelni a nyomást" – tette hozzá Binotto.