hero image

Binotto elárulta, hogy miért nem javították meg Sainz régi karosszériáját

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/05/21 19:25
Carlos Sainz karosszériacseréjét követően Mattia Binotto a Sky Sportsnak nyilatkozott a pontos okokról.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Carlos Sainz új karosszériát kapott a Spanyol Nagydíjra egy üzemanyagya gellátási probléma miatt. Ez nem jár következményekkel a pilóta számára, tekintve, hogy még mindig a megengedett alkatrészmennyiségen belül van.

A Ferrari elővigyázatosságból cserélte le Sainz karosszériáját, mert szivárgást találtak. Binotto elmondta: „Ellenőriznünk kellett a karosszériát, mert szivárgás volt az üzemanyagrendszeren, nem világos, honnan jött. Időt vesztettünk volna azzal, hogy kiderítsük, honnan származik, ezért döntöttünk az új egység mellett."

„A tegnapi adatokat nézve, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az autó egyensúlya és a beállítások megfelelőek a versenyzők számára. Az egyensúly kulcsfontosságú elem, ezért a beállításokra koncentráltunk. A gumiabroncsok degradációja minden csapat számára nagy gondot jelent” – folytatta.

A Ferrari azt tapasztalta, hogy a gumik gyorsabban kopnak, mint a többi csapaté, és ez is indokolta, hogy másképp közelítsék meg a beállításokat.

„A magas üzemanyagszinttel teljesített etapokon több degradáció volt, mint amire számítottunk és mint a közvetlen versenytársaink. Ezen dolgoztunk az éjszaka folyamán, más megközelítéssel és beállítással érkeztünk ma, ami remélhetőleg megfelelő lesz ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a holnapi versenyen."