hero image

Binotto elárulta, hogy miért nem javították meg Sainz régi karosszériáját

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

FORMA-1

Fernando Alonso úgy dob, mint egy NBA-játékos (videó)

Motorsport.hu
2022/05/21 19:25
Carlos Sainz karosszériacseréjét követően Mattia Binotto a Sky Sportsnak nyilatkozott a pontos okokról.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Carlos Sainz új karosszériát kapott a Spanyol Nagydíjra egy üzemanyagya gellátási probléma miatt. Ez nem jár következményekkel a pilóta számára, tekintve, hogy még mindig a megengedett alkatrészmennyiségen belül van.

A Ferrari elővigyázatosságból cserélte le Sainz karosszériáját, mert szivárgást találtak. Binotto elmondta: „Ellenőriznünk kellett a karosszériát, mert szivárgás volt az üzemanyagrendszeren, nem világos, honnan jött. Időt vesztettünk volna azzal, hogy kiderítsük, honnan származik, ezért döntöttünk az új egység mellett."

„A tegnapi adatokat nézve, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az autó egyensúlya és a beállítások megfelelőek a versenyzők számára. Az egyensúly kulcsfontosságú elem, ezért a beállításokra koncentráltunk. A gumiabroncsok degradációja minden csapat számára nagy gondot jelent” – folytatta.

A Ferrari azt tapasztalta, hogy a gumik gyorsabban kopnak, mint a többi csapaté, és ez is indokolta, hogy másképp közelítsék meg a beállításokat.

„A magas üzemanyagszinttel teljesített etapokon több degradáció volt, mint amire számítottunk és mint a közvetlen versenytársaink. Ezen dolgoztunk az éjszaka folyamán, más megközelítéssel és beállítással érkeztünk ma, ami remélhetőleg megfelelő lesz ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a holnapi versenyen."