A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt nyilatkozta, a pozitív előjelek ellenére sem az övék a legerősebb csapat, és most az a feladatuk, hogy minél többet tudjanak meg a Ferrari F1-75-ről.

Egyelőre inkább pozitív előjelekkel rója a köröket és kilométereket a Ferrari F1-75-ösben Charles Leclerc és Carlos Sainz, hiszen az első két nap alatt ők tették meg a legtöbb kört a barcelonai pályán, valamint a 200 körös határt is ők lépték át elsőként.

A kocsi pályán mutatott teljesítménye is bizakodással töltheti el a Scuderia szurkolóit, ugyanis a paddock bennfentesei és egyes pilóták is komolyan számolnak azzal, hogy a Ferrari erős lehet az új Forma-1-es éra elején.

A Mercedes két pilótája is dicsérte a maranellóiak kocsiját, Lewis Hamilton azt mondta, benne van a pakliban, hogy a Ferrari több hónappal előttük jár, George Russell szerint pedig jelenleg a Ferrari és a McLaren előrébb tart, mint ők.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto viszont nem akar a favorit szerepében tetszelegni, és azt mondta a barcelonai sajtótájékoztatón, hogy bár lehetőséget jelent nekik a 2022-es év, viszont nem ők a legerősebbek.

„Őszintén mondom, nem a miénk a legerősebb csapat, továbbra is külsősök vagyunk, nem pedig favoritok. Mindig is azt mondtuk, hogy a 2022-es év egy lehetőséget fog jelenteni számunkra, most pedig próbálunk minél többet megtudni a kocsinkról.”

„Majd meglátjuk, mi lesz, viszont egyelőre még nagyon korai ilyen dolgokról beszélni” – hűtötte le a kedélyeket a csapatfőnök Mattia Binotto a barcelonai tesztek utolsó napjának délelőttjén, amit szintén komoly problémák nélkül hozott le a maranellói istálló.

A csapatoknak a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt még 3 napjuk lesz tesztelni: március 10. és 12. között tartják Bahreinben a kollektív téli, szezon előtti tesztek második felvonását, amikor vélhetően még többet tudhatunk majd meg a kocsik teljesítményéről és megbízhatóságáról.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL