Komoly célokkal vág neki a forradalmi szabályváltoztatásokat hozó idénynek a Scuderia Ferrari és a csapatfőnök Mattia Binotto – utóbbi azt is kiemelte, azt akarja elérni, hogy a szurkolók újra büszkék legyenek a csapatra.

Nemrég mutatta be a Ferrari az új kocsiját, az F1-75-öt, amelynek festése a korábbiaknál sötétebb, az orrkúpja pedig kifejezetten érdekes megoldásnak tűnik. A két pilóta, Charles Leclerc és Carlos Sainz is jó véleménnyel van a kocsiról, a csapatfőnök Mattia Binotto pedig kiemelte, szívüket-lelküket beletették a tervezésbe.

„Azzal kezdeném, hogy a szívünket-lelkünket beletettük ebbe az autóba. Büszke vagyok arra a munkára, amit az F1-75-ös tervezésével végeztünk. Minden tudásunkat, kreativitásunkat és elkötelezettségünket igénybe vette a tervezés.”

„Azért nevezném „bátornak” ezt a Ferrarit, mert az átlagtól eltérő megközelítési módon értelmeztük az életbe lépő szabályokat” – idézte Binottót a RaceFans.

A svájci-olasz csapatvezető azt is kiemelte, nagyon fontos számukra, hogy a szurkolók ismét büszkék lehessenek a Scuderiára – 2020-ban a konstruktőri hatodik, 2021-ben pedig a harmadik helyen végeztek, de futamot nem tudtak nyerni.

„Tudjuk, hogy komolyak az elvárások, ahogy azt is, hogy az utóbbi években nem olyan eredményeket szereztünk, amelyek méltók lennének a Ferrari nevéhez. 2019-ben új irányt vettünk, és még ha voltak is nehéz pillanatok, erősebb és egységesebb istállónk lett, amit az új autónk tökéletesen ki is fejez.”

„Most pedig ideje összemérni a tudásunkat a riválisainkkal – ez a legjobb kihívás, ez teszi még izgalmasabbá ezt a sportot. Azt szeretném, ha az F1-75 minden versenyen készen állna a riválisainkkal való harcra a legjobb eredményért.”

„Felelősséggel tartozunk a cégünk és a partnereink felé, de mindenek előtt úgy szeretnénk teljesíteni, hogy a szurkolóink újra büszkék lehessenek a Ferrarira” – mondta a csapatfőnök.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL