hero image

Binotto: Nem értem, miért nem büntették meg Verstappent a versenyen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/03/29 19:39
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto nem érti, miért nem büntették meg a stewardok Max Verstappen a Szaúd-arábiai Nagydíjon, miután szerinte nem biztonságosan engedték ki a bokszból, és csak Carlos Sainzon múlt, hogy nem lett baleset.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Nagy csata végén Verstappen-győzelemmel zárult a Szaúdi Nagydíj, a Ferrari-csapatfőnök Mattia Binotto viszont azt gondolja, büntetést érdemelt volna a holland, de nem a Leclerc-rel vívott párharca miatt.

Binotto szerint a Red Bull bokszutcai gárdája veszélyesen engedte ki a bokszból Verstappent, és csak Sainzon múlt, hogy nem lett baleset az esetből:

„Sok minden történt vasárnap, de az egyik kulcsmomentum biztosan Verstappen veszélyes kiengedése volt. Elnézést kérek, de ha Carlos nem lassít le, akkor Maxon köt ki” – magyarázta a csapatfőnök.

„Nem értem, miért nem büntették meg érte. Azt is szeretném hozzátenni, hogy Sainz nem kapta vissza rögtön a pozícióját az után, hogy Perez megelőzte, és csak később kapta vissza, pedig ha rögtön visszaadják neki, akkor talán megpróbálhatta volna támadni Verstappent.”

„Ezek mind olyan részletek, amik eldönthetnek egy versenyt. Ezzel együtt egy látványos versenyt láthattunk, a pilótáink jól teljesítettek, és félig telinek látom a poharat, hiszen a 88-ból 78 pontot szereztünk” – mondta Binotto az Autosprintnek.

A dupla dobogónak köszönhetően a Ferrari továbbra is vezet a konstruktőrök között, míg az egyéni pontversenyben Leclerc az első, Sainz pedig a második, a bahreini nullázásnak köszönhetően pedig Verstappen a harmadik.