hero image

Binotto szerint a Ferrarinak nem kell változtatni a szemléletmódján a második félévben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2022/08/08 19:36
Hiába kezdte remekül az évet a Ferrari, és hiába rendelkeznek továbbra is az egyik legjobb autóval, a sorozatos műszaki hibák, taktikai bakik és olykor becsúszó vezetői hibák miatt mostanra jelentős hátrányba kerültek. Mattia Binotto viszont úgy véli, nincs szükség változtatásokra.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A maranellóiak továbbra is az első bajnoki címüket hajszolják Kimi Räikkönen 2007-es diadala óta, miközben az utóbbi másfél évtizedben több csúcsversenyzőjük is volt, de mégsem tudtak visszatalálni a győztesek útjára.

Az idei év azonban végre másnak tűnt, hiszen volt egy elképesztően jól sikerült versenyautó és két fiatal, sikeréhes tehetség. A helyzet viszont hamar lejtmenetbe kapcsolt számukra, és jelen pillanatban messze le vannak maradva a Red Bulltól mindkét tabellán.

Ez Binotto negyedik idénye csapatvezetőként a Ferrarinál, és ugyan a nyomás egyre nő rajta, szerinte az istálló még mindig a jó irányba halad. „Nem kell változtatni semmin. Szerintem ez mindig a magabiztosságról, a tanulásról, az építkezésről, a tapasztalat és a készségek megszerzéséről szól” – mondta a Magyar Nagydíjat követően.bin

„Ha megnézem az első félév alakulását, akkor nem látok okot a változásra. Szerintem csak meg kell értenünk, mi történt Magyarországon, majd megoldást találni rá, hogy versenyképesek lehessünk, ahogyan az 12 versenyen már sikerült idén. Nem látok okot arra, hogy miért ne lennénk erősek a következő futamon.”

Binotto továbbra is hangsúlyozza, hogy a csapat félresikerült Magyar Nagydíja, ahol Carlos Sainz a negyedik, Charles Leclerc pedig csak hatodik tudott lenni, egy egyszeri eset volt, és most fordult elő velük először idén, hogy nem volt meg a tempójuk, még ha ezzel lehetne is vitatkozni.

A nyári szünetről visszatérve pedig csak kilenc futamuk marad arra, hogy valahogyan megfordítsák a bajnokságot, ami jelen állás szerint elég lehetetlennek tűnik. „Együtt nyerünk és együtt veszítünk. A legutóbbi verseny nem volt jó, de szerintem sok potenciál rejlik bennünk.”

„Elsősorban most meg kell értenünk, miért nem voltunk elég gyorsak, majd erősebben kell visszatérnünk.” Erre jelen pillanatban már három hétnél is kevesebb áll a rendelkezésükre, hiszen a Belga Nagydíjat augusztus végén rendezik majd.