A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto a kihívásokkal teli hazai versenyhétvégéjük után elmondta, hogy érzése szerint a továbbiakban is váltakozni fog, hogy éppen az ő istállójánál vagy a Red Bullnál lesz az előny.

Charles Leclerc 46 pontos előnyben volt Max Verstappennel szemben az Emilia Romagna Nagydíj előtt, a Ferrari pedig 49-cel vezetett a Red Bull-lal szemben, miután azonban elhagyták a helyszínt, a vörösöknek már csak 27, illetve 11 pont maradt meg ezekből.

„Nem vagyunk boldogok az eredmények miatt, de muszáj motiváltnak maradnunk. Ez is része a versenyzésnek” – nyilatkozta Binotto a futamot követően. „Néhány verseny félresikerülhet, ahogyan az most is megtörtént, de a csomagunk ettől még versenyképes. Továbbra is mosolyognunk kell, és mindent beleadni a következő viadalokon.”

„A Red Bull természetesen erős, és tudjuk, hogy fejlesztik az autót, de két hete még Ausztráliában miénk volt a legjobb autó. Most az ellenkezője igaz. A kettőnk közti egyensúly futamról futamra fog változni, de a mi csomagunk alapvetően erős. Másodikak voltunk az időmérőn, a vizes körülmények között, és a száraz pályán is jó sprintet futottunk.”

A Ferrari egyébként az év elejéhez képest továbbra sem fejlesztett szinte semmit az autóján, miközben több rivális is bevetett már komolyabb módosításokat. Binotto elmondta, hogy csapata továbbra is „vizsgálja” helyzetét a hosszú fejlesztési versenyfutásban.

„Tudjuk, hogy a fejlesztés kulcsfontosságú lesz a szezon során, tudjuk, hogy a Red Bull is nagyon erős lesz, kezdenek visszajönni, de mi ismételten megvizsgáljuk majd az eredményeinket, és onnan próbálunk majd továbblépni.”

Az eredmények tehát most nem az ő oldalukra álltak, és a Red Bull jelentősen faragott hátrányából, de ennek ellenére még náluk a vezetés, a csapatvezető pedig megköszönte a rajongók folyamatos támogatását is.

„Mindig is azt mondtuk, hogy nemcsak egy csapat vagyunk, de egy család is, együtt a tifosival. Ezért is örülök annak, hogy ilyen sok embert, ilyen sok tifosit láthattam a hétvége folyamán.” Az biztos, hogy a Ferrari fellendülése ismét visszahozta az emberek lelkesedését, és Imolában már-már a Michael Schumacher-korszakhoz hasonló hangulat uralkodott.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL