hero image
dppi

Bocsánatot kért szurkolóiktól a Mercedes a Bahreini Nagydíjért

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/03/11 13:59
A Mercedes Forma-1-es csapata egy, a rajongóknak címzett nyílt levélben megfogadtak, nem fognak „reflexből” reagálni a Bahreini Nagydíjon nyújtott csalódást keltő teljesítményükre.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A csapat több mint 50 másodperccel lemaradva ért célba Max Verstappen mögött és Lewis Hamilton, valamint George Russell sem tudott lépést tartani a Ferrarival és az Aston Martinnal. Hamilton a futam után azt mondta, a W14 „a negyedik legjobb” a mezőnyben, míg Russell szerint a Red Bull minden versenyt meg fog nyerni idén.

A Mercedes csapata szombat reggel osztott meg a közösségi médiában egy, a rajongóknak címzett nyílt levelet: „Bahrein fájt. Mindannyiunknak fájt, akik minden évet úgy kezdenek, hogy világbajnoki címért akarnak küzdeni. Fájt az egész csapatnak, mert egy olyan autóba öltünk ennyi munkát, ami nem felelt meg az elvárásainknak.”

„Nem fogunk reflexből reagálni. Egy olyan kemény világban, mint a Forma-1-é, könnyű ujjal mutogatni, bűnbakokat keresni. De tudjátok, hogy mi ennél jobbak vagyunk. A csapaton belül arról beszélünk, hogy elég bátrak vagyunk a kudarchoz, elég karakteresek, hogy elszámoltathatóak legyünk és elég erősek, hogy a kudarcot egy lehetőségként éljük meg.”

A csapat figyelmeztetett, hogy a „Forma-1-ben nincsenek ezüstgolyók”, de biztosították a rajongókat, hogy a következő futamokra már érkeznek fejlesztések: „Nyíltak és horzsolóan őszinték voltunk arról, hol állunk jelenleg.”

„Sietve, de nyugodtan dolgozunk a felemelkedésünk tervének felépítésén, arra összpontosítva, mi kell rövid, közép és hosszútávon a sikerhez. Már vannak fejlesztéseink a következő versenyekre és még több van készenlétben. Ez azonban nem egyik pillanatról a másikra fog menni: A Forma-1-ben nincsenek ezüstgolyók.”

„Már most keményen dolgozunk azon, hogy a 2023-as idény folyását megváltoztassuk. A verseny után azonnal megkezdtük a haladást a gyógyulás útján – ebben pedig mindenkinek megvan a szerepe” – írja a csapat a levelében.