Valtteri Bottas kiválóan kezdte a pályafutását az Alfa Romeo csapatánál, Miamiban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, hiszen a két Red Bull és a két Ferrari mögött a finn volt az ötödik helyen. Bottas számára azonban egy apró figyelmetlenség is elég volt, hogy mindkét Mercedes megelőzze őt.

Valtteri Bottas sokáig az ötödik helyen haladt a miami futam során, de a végén döntő hibát vétett. Ez lehetővé tette, hogy Lewis Hamilton, valamint George Russell is megelőzze őt. Bottasnak így be kellett érnie a hetedik hellyel. A Motorsportweek.com-mal beszélgetve részletezte a hibát.

A finn pilóta az idei szezonban sorozatos jó teljesítményekkel mutatta meg, hogy mire képes. A miami hétvége is pozitívan indult Bottas számára, aki úgy tűnik, jól érzi magát, mióta megérkezett az Alfa Romeóhoz. A kvalifikáció pozitívan alakult számára, a futamon azonban egy kanyar és egy hiba elégnek bizonyult ahhoz, hogy a Mercedes megelőzze őt.

„Ahogy George megelőzte Lewist, követtem őket a tükrökben, mivel elég közel kerültek, hogy be kell-e zárnom az ajtót vagy valami. Egy kicsit későn fékeztem, egy picit megzavart a kanyar csúcspontja, aztán a koszos aszfaltra kerültem" - magyarázta Bottas.

A pillanatot megelőzően Bottas még tele volt önbizalommal, hogy tartja az ötödik pozíciót. A Red Bull Racinget kergető Ferrarival szembeni különbség már akkor is áthidalhatatlan volt, de Russell előtt maradni elérhetőnek tűnt. Ennek ellenére mégis rosszul sült el a dolog.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL