hero image

Bottas: a pénteki gondok „kezdenek megszokottá válni” az Alfa Romeónál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

FORMA-1

Extra belsőkamerás felvételeken Fernando Alonso rajtja a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/05/21 19:51
Miután Valtteri Bottas alatt egyszerűen megadta magát az autó az FP2 elején, a finn kijelentette, hogy csapatánál kezd megszokottá válni az ilyesmi, és mindez kezd rossz hatással lenni a hétvégéik alakulására is.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Bahrein, Imola, Miami és most Spanyolország. Bottas mindannyiszor időt veszített pénteken különböző problémák miatt, és tegnap délután is csak három körig jutott. „Kezd megszokottá válni, hogy trükkösen alakulnak a péntekjeink” – nyilatkozta az alfás.

„Úgy tűnik, ezúttal motorgondunk akadt, de úgy vélem, erős hétvégénk lehet ennek ellenére is, mert a teljesített köröm során jónak éreztem az autót. A hibánál pedig olajszagot éreztem, a visszapillantóban láttam a füstöt feltörni, majd egy furcsa hangot hallottam.”

„Még nem kaptuk vissza a kocsit, így nem tudhatjuk pontosan, viszont vélhetően motorhibáról van szó” – mondta még közvetlenül az esetet követően Bottas. Azóta viszont már kiderült, hogy ezt a Ferrari-motort már leírhatja a csapat, így mindenképpen erőforráscserét kellett végrehajtaniuk.

Az Alfa Romeo egyébként komoly fejlesztésekkel érkezett Barcelonába, de azokat csak épp a finn kapta meg, így ez a technikai hiba most különösen rosszul jött számukra.

A limitált körözés ellenére viszont úgy tűnik, a módosítások működnek. „Az egyetlen FP2-es köröm alapján működni látszanak, de az első gyakorlás alapján nehéz volt megítélni. Számunkra a delfinezés nem volt probléma, de ettől még óvatosan kezdtük meg a hétvégét.”

„Ezek után fokozatosan elindultunk az optimális felé, és így sem voltak gondok, de szombaton alaposabban is kiismerjük majd az autót.”