hero image

Bottas: az F1-nek a pilótákat is meg kéne kérdeznie a sprintfutamok helyszíneiről

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/21 19:51
Valtteri Bottas szerint a pilóták véleménye segíthetne kiválasztani azokat a pályákat, melyek a leginkább alkalmasak sprintversenyek rendezésére.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Forma–1 2021-ben tesztjelleggel három helyszínen próbálta ki az új formátumot, és idén is ennyiszer láthatjuk azt, a sorozat vezetői pedig eddig nagy sikernek könyvelték el. A helyzet azonban az, hogy egy korábbi szurkolói felmérés megmutatta, a nézők nagyobbik része nem igazán rajong érte.

Ennek ellenére idénre már hat sprintet akartak, de ez a költségvetési limit csökkenő összege miatt végül nem valósult meg. A tervek most arról szólnak, hogy akkor majd 2023-ban lesz hat sprintfutam, de az FIA két hónappal ezelőtt még nem fogadta el ezt a tervet, és azóta is a levegőben lóg a téma.

Idén már két ilyen esemény ment le a háromból, és ugyan izgalmak mindkét alkalommal voltak, többnyire elmondható, hogy nagy kavarodást és óriási csatákat nem nagyon láthattunk. Bottas szerint a formátum sikere elsősorban abban rejlik, hogy a megfelelő helyeket kell kiválasztaniuk.

Ebben pedig igenis segíthetnének maguk a versenyzők is. „Gondosan kell kiválasztani a pályákat. Talán megéri, hogy itt is van egy sprint, de úgy gondolom, jobb helyek is vannak erre” – utalt a Red Bull Ringre az Alfa Romeo pilótája.

Érzése szerint Silverstone, ahol tavaly a legelső sprintfutamot rendezték, talán ismét jobb választás lett volna. Elégedetlenségét azonban vélhetően az is növeli, hogy legutóbb nem tudott pontokat szerezni, mert úgy gondolja, a C42-es masinának nem fekszik a rövidebb futamtáv.

„Számunkra úgy tűnik, minél hosszabb egy verseny, annál jobb. A gumikkal egészen jól tudunk bánni. Eleinte még nehezünkre esett tartani a lépést az előttünk lévőkkel, de aztán ez megfordult és visszazárkóztunk.”