hero image

Bottas elárulta, hogy szerinte mi volt Csou legnagyobb erőssége tavaly

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2023/01/08 18:14
Valtteri Bottas úgy véli, hogy újonc csapattársa, Csou Kuan-jü igazán erős bemutatkozó idényt produkált 2022-ben. A finn szerint a kínai legnagyobb erőssége az volt, hogy nem hibázott, ami az újoncokra általában nem jellemző.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Csou Kuan-jü leigazolása az Alfa Romeo részéről nagy szenzációnak bizonyult, hiszen a kínai nem nyújtott domináns teljesítményt az utánpótlás szériákban, emiatt sokan azt gondolták, hogy többnyire a pénze miatt kerülhetett be az F1-be.

A kínai aztán rögtön pontszerzéssel mutatkozott be a Forma-1-ben, amivel csattanós választ adott a kritikusainak. Ugyan a szezon további részében nem volt képes fenntartani erős teljesítményét, hibákat nem vétett, és csapattársa szerint ez nagy erény az F1-ben.

„A legnagyobb erőssége idén az volt, hogy tényleg nem hibázott” – árulta el Bottas az Autosportnak adott szezonzáró interjújában. „Újoncként ez nem garantált, és ez egy olyan sport, ahol könnyű túl sokat és túl keményen próbálkozni, és buta hibákat elkövetni.”

„De ő jó volt abban, hogy adott magának egy kis időt a fejlődésre, és nem akarta túl gyorsan a dolgokat. Képes volt lépésről lépésre fejlődni, mind a kvalifikációs tempóban, mind pedig a versenytempóban.”

Tény, hogy ma a Forma-1-ben fontos jelentőséggel bír, hogy két csapattárs kijön-e egymással a pályán és azon kívül. Ott volt például Fernando Alonso és Esteban Ocon, akik számos alkalommal hátráltatták az Alpine-t az egymás elleni harcaikkal – főként a francia miatt. Bottas szerint azonban náluk minden ideális ebből a szempontból.