hero image

Bottas kitart a világbajnoki cím mellett az Alfa Romeo mellett

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/24 19:44
Valtteri Bottas tavaly év végén hagyta ott a Mercedest, hogy új kihívást keressen az Alfa Romeónál. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feladja legnagyobb álmát, hogy világbajnok legyen.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A finn pilóta 2017 elején nagy önbizalommal igazolt a Mercedeshez. A német versenycsapatnak néhány hónappal korábban el kellett búcsúznia Nico Rosbergtől, aki éppen akkor nyerte meg a világbajnokságot. Bottasnak tehát nagy kihívás volt megfelelni az elvárásoknak.

Az ezt követő szezonokban nem tudta felvenni a versenyt Lewis Hamiltonnal. Bár sikerült az első háromban végeznie, gyakran nagy volt a különbség közte és Hamilton között. Tavaly év végén aztán jött a hír, hogy elhagyja a Mercedest, és az Alfa Romeónál folytatja.

Sokan ezt visszalépésnek tekintik, Bottas azonban nem, ezt pedig a Motorsport.com-nak adott interjúban árulta el. A pilóta továbbra is bízik abban, hogy egy nap világbajnok lehet. Bár elég realista ahhoz, hogy tudja, az Alfa Romeo számára elsősorban a rendszeres pontszerzés a fontos, reméli, hogy egy napon a világbajnoki címmel a kezében állhat majd rajthoz.

„Tapasztalataimmal megpróbálom majd a lehető legjobban irányítani a csapatot, és bizonyos értelemben vezetni és felelősséget vállalni. Ebbe a törekvésbe most már bele tudom fektetni az időmet, és ez hosszú távon segít majd bebizonyítani, hogy a Mercedesen kívül is van élet" - ezt már az AS.com-nak nyilatkozva mondta.