hero image

Bottas komoly ajándékot kapott a Mercedestől: „Csak nem tudom hova tenni…”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/01/31 19:45
A Mercedestől 2021 végén távozó Valtteri Bottas egy rendkívül komoly ajándékot kapott a német istállótól: az első futamgyőztes autóját kapta meg, azonban egyelőre nem tudja hova tenni.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Valtteri Bottas Nico Rosberg visszavonulása után kapott ülést a Mercedes csapatánál, amely istállót 2017 és 2021 között erősítette. Ebben az időszakban minden egyes alkalommal megnyerték a konstruktőri címet Lewis Hamiltonnal az oldalán, viszont Bottas egyszer sem tudott harcban lenni az egyéni címért.

A német istálló pedig nagyra értékelte a finn pilóta erőfeszítéseit, és egy rendkívül komoly búcsúajándékkal lepte meg Bottast: megkapta a 2017-es F1-es autóját, amellyel az első futamgyőzelmét szerezte.

„Kaptam egy kis meglepetést, amikor utolsó alkalommal ellátogattam a Mercedes gyárába. Megkaptam az első futamgyőztes autómat, a 2017-est. Ez egy nagyon szép ajándék, csak egyelőre nem tudom hova tenni” – mesélte Bottas nevetve a finn Suorra puhetta minusta podcastben.

Bottas az öt mercedeses szezonja alatt 10 győzelmet, 20 pole-t és 58 dobogós helyezést szerzett, az egyéni bajnokságban pedig a 2019-es és a 2020-as második helye jelentette a csúcspontot. Idén az Alfa Romeo csapatánál fog versenyezni Csou Kuan-jü mellett, a svájci-olasz istállóval pedig többéves megállapodást írt alá.