Az Alfa Romeo pilótája, Valtteri Bottas szerint nem egészséges, hogy pusztán egy autó vezetése miatt ilyen fokú sérüléseket szerezhetnek az év közben.

Az Azeri Nagydíjon nem csak az autók pattogása erősödött fel a pályán, de a pilóták hangja is a témával kapcsolatban, miután egyre többek gondolják úgy, hogy maradandó egészségkárosodást szenvedhetnek a 2022-es autók rossz menettulajdonságai miatt.

Lewis Hamilton a hátát fájlalva szállt ki az autójából, Pierre Gasly szerint sétabotra lesz szüksége, ha ez így folytatódik, de Valtteri Bottas szerint sem egészséges, amit csinálnak.

„Nem tudom, hogy mennyire lesz fenntartható ez az állapot a jövőben, amikor lehet, hogy majd csak attól megsérülnek a pilóták, hogy egy versenyautót vezetnek. Ennek nem kéne ilyennek lennie” – nyilatkozta Bottas a BBC-nek.

Bottas elmondása szerint a pilóták még időt kértek az FIA-tól arra, hogy közös álláspontra jussanak azzal kapcsolatban, milyen megoldási javaslatuk lenne, miközben a csapatok egyelőre bármiféle szabályváltozási ötletet elvetettek.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL