hero image

Bottas megerősítette, valóban felmerült a versenyzőkben, az az opció, hogy nem indulnak a Szaúdi Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/03/27 19:46
Az Alfa Romeo versenyzője, Valtteri Bottas a személyes véleményét nem árulta el a dzsiddai indulásuk kapcsán, de azt megerősítette, megfordult a fejükben, hogy mi van, ha nem állnak rajthoz a futamon.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A péntekről szombatra virradó napon egy hosszú, többórás meetingen vettek részt a versenyzők, ahol végül abban állapodtak meg, hogy annak ellenére is végigcsinálják a szaúdi nagydíjhétvége programját, hogy péntek délután az Aramco, a pályától mintegy 10 km-re fekvő épületét rakétatámadás érte.

Ennek kapcsán az Alfa Romeo versenyzője, Valtteri Bottas a The Race-nek megerősítette, hogy a versenyzőkben valóban felmerült az a gondolat, hogy mi van, ha nem állnak rajthoz Dzsiddában, de végül arra jutottak, nem sokat érnének el vele.

„Mindnyájan aggódtunk amiatt, hogy biztonságos-e számunkra, hogy itt versenyezzünk, és megfelelő magyarázatot kaptunk a helyzetről. Olyan opciókon is végigmentünk, hogy mi van, ha nem versenyzünk, ami például azt jelentené, hogy a csapat attól még napokig itt lenne, hogy összepakolja a felszerelést, tehát nem tudtunk volna hirtelen felülni egy gépre és hazamenni.”

„Mivel már itt voltunk, az volt számunkra a legjobb opció, hogy versenyezzünk is. Ekkor már javítottak a biztonsági felszereléseken is, ezért azt gondolom, mindannyian arra jutottunk, hogy versenyezzünk és reméljük a legjobbakat.”

Amikor a finnt arról kérdezték, hogy személy szerint ő hogyan állt a Szaúd-Arábiában való versenyzéshez, így válaszolt: „Inkább nem válaszolnék erre a kérdésre”.

A holland Telegraaf szerint pénteken legalább öt versenyző, köztük Lewis Hamilton és Fernando Alonso állt ki amellett, hogy ne versenyezzenek, és végül a csapatfőnökök győzték meg a pilótákat.