hero image

Bottas: Megkeresett egy másik csapat, és kétszer annyit fizettek volna, mint az Alfa Romeo

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/14 19:54
A Mercedestől az Alfa Romeóhoz igazoló Valtteri Bottas arról beszélt egy podcastben, hogy az Alfa Romeón kívül egy másik csapat is megkereste őt, de túl későn hívták fel az ajánlatukkal.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Mint ismert, a 2022-es évet már az Alfa Romeo csapatánál és Csou Kuan-jü csapattársaként fogja megkezdeni a Mercedestől távozó Valtteri Bottas, aki többéves megállapodást kötött a svájci-olasz istállóval.

Bottas korábban arról is beszélt, mentálisan nehezen viselte, hogy folyamatosan csak egy-egy éves szerződéshosszabbítást kapott a Mercedestől, most viszont nem kell tartania a rövid távú jövőjét illetően.

Emellett egy podcastben elmondta, az Alfa Romeón kívül egy másik istálló is szerződtetni akarta, de csak azt követően keresték meg egy ajánlattal, hogy már aláírt Kimi Räikkönen volt csapatához – így hiába fizettek volna többet.

„Két nappal azután, hogy aláírtam az Alfához, megkeresett egy másik csapat, és azt mondták, le akarnak igazolni, és kétszer annyit fizetnek, mint az Alfa. Én pedig azt mondtam, hogy ezzel kicsit elkéstetek” – mondta Bottas a finn Iltalehtinek.