hero image
dppi

Bottas nem akar úgy járni az Alfánál mint a Mercedesnél

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2023/01/19 06:59
Az Alfa Romeo pilótája remekül érzi magát jelenlegi csapatánál és 2023-ban mihamarabb szeretne leülni tárgyalni a folytatásról, mivel szeretne hosszú távra tervezni a hinwili alakulatnál.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Valtteri Bottas a Mercedesnél töltött öt szezont követően 2021 végén két évre szóló szerződést kötött az Alfa Romeóval, ahová nagyon gyorsan beilleszkedett és hozzásegítette az istállót ahhoz, hogy 2012 után a legjobb bajnoki eredményét érje el a konstruktőri hatodik hellyel.

A finn versenyző korábban is beszélt arról, mennyire fontos számára, hogy több idényre előre szóljon az aktuális szerződése, hiszen ez megadja neki a stabilitást, miután a Williamsnél és a Mercedesnél is évente hosszabbítania kellett.

Éppen emiatt szeretné most nagyon, ha a jövőjéről szóló tárgyalásokra már az idei év elején sor kerülne, hogy ez a stabilitás fennmaradjon.

„Olyan sokszor voltam már ilyen helyzetben, hogy ez zavaró tényezővé vált. Biztos vagyok benne, hogy ez lesz a fő beszédtéma idén, ám remélhetőleg elég korán körvonalazódik, mi fog történni. Fontos számomra, hogy tíz évnyi bizonytalanság után megmaradjon a biztonság érzete“ - magyarázta a finn az Autosportnak nyilatkozva.

Az idei szezon lesz az utolsó év, amikor a Sauber az Alfa Romeo égisze alatt versenyez a száguldó cirkuszban, mielőtt az Audi 2026-tól megérkezik a szériába. Bottas már most kifejtette, szeretne addig maradni, amíg a német gyártó beszáll a Forma-1-be.

„Ez egy nagyszerű lehetőség a csapat számára, új korszakot nyit. A bejelentés óta kevesebbet beszélnek róla az emberek, most csak a 2023-as szezonra koncentrálunk, idén még nem változik semmi“ - folytatta a pilóta.

Bottas az Alfa Romeo 2022-ben megszerzett 55 pontjából 49-et vállalt magára, imolai ötödik helyének köszönhetően pedig végül a pontegyenlőség ellenére a csapat megelőzte a konstruktőri versenyben az Aston Martint.

„Lenyűgöző és felemelő látni az emberek örömét, amikor rendszeresen pontszerző helyen tudok zárni. Ez olyasmi, amihez nem volt hozzászokva a csapat. Határozottan jó részese lenni ilyesminek. Már alig várom az új autót!“ - zárta Bottas.