hero image

Bottas nem bánja a Mercedestől való távozását: „Úgy vezethetek, ahogy akarok”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/06/04 19:47
Valtteri Bottast sokan leírták, miután a Mercedes elküldte őt, azonban az Alfa Romeónál teljesen megújult és stabil teljesítményt nyújt. A finn pilóta kiválóan kezdte a 2022-es szezont és nem akar leállni.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Valtteri Bottas csapatváltása sikeres volt az Alfa Romeóhoz, míg a Mercedestől való távozásával úgy tűnt, visszalépést tesz, az idei szezonban egyelőre korábbi csapata ellen versenyezhet. A finn ezért nagy önbizalommal tekint a következő hónapok elé, ahogy azt a Speedweek.com-nak elárulta.

„Elégedettek lehetünk a szezon első részével" - értékelt Bottas, aki köszönetet mondott csapatának az idei évad nyitó szakaszáért. „Megvan a szerepem, és úgy vezethetek, ahogy akarok. Az Alfa Romeónál uralkodó légkör ösztönöz, mert olyan embereket látok, akik mindent beleadnak. Ez igazán inspiráló."

Az Alfa Romeo tehát a várakozásokon felül teljesít, de ha Bottason múlna, az Alfa még messze nem érné be ezzel. A tapasztalt pilóta Csou Kuan-jü-vel együtt többet akar kihozni az autójából, és bízik abban, hogy az Alfa Romeo lassan a mezőny elejére kerülhet.

Egyelőre azonban Bottas sokkal jobban teljesít, mint Csou. Hat futam után a kínai pilóta még mindig csak egy ponttal rendelkezik, míg Bottasnak már negyven pontja van. Lewis Hamilton korábbi csapattársa szinte egymaga szállított annyi pontot, hogy az Alfa Romeo az ötödik helyen állhasson a konstruktőri bajnokságban.