A Mercedes korábbi pilótája, Valtteri Bottas azt mondta, rövid távon nem tudja elképzelni, hogy bárki megverje azonos autóval Lewis Hamiltont, akit szerinte a kiegyensúlyozottsága tesz verhetetlenné.

Valtteri Bottas 5 szezont követően hagyta el a Mercedes csapatát, és idén már az Alfa Romeo színeiben fog indulni. A finn pilóta shakedownja nem alakult zökkenőmentesen, jövő héten pedig már Barcelonában viheti pályára a C42-t.

A 32 éves versenyző nemrég korábbi csapattársáról, Lewis Hamiltonról nyilatkozott, és kitért utódjára, George Russellre is. Bottas elmondása szerint nem tudja elképzelni, hogy Russell vagy bárki más rövid távon megverje Hamiltont azonos technikával.

„Rövid távon nem tudom elképzelni, hogy valaki ugyanolyan kocsival megverje Hamiltont. Igen, George hamar be fog illeszkedni, mivel már több éve a csapatnál van, de nem könnyű megverni Lewist, ezt első kézből tapasztaltam. A kiegyensúlyozottsága teszi őt verhetetlenné” – magyarázta Bottas a The Sunnak.

„Minden versenyzőnek vannak jó és rossz napjai, Lewis ’normál’ szintje viszont elképesztően magas. Még ha rossz napja is van, akkor sem rossz egyáltalán. Ráadásul remekül tud alkalmazkodni, amikor változnak az időjárási körülmények, a beállítások vagy bármi más.”

„Az emberek ezt kívülről nem látják, de hihetetlenül keményen dolgozik. Büszke vagyok arra, hogy bizonyos pillanatokban meg tudtam verni őt, de sosem voltam elég konzisztens ahhoz, hogy a teljes szezonra vetítve előtte végezzek” – mondta a 10-szeres futamgyőztes.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL