Valtteri Bottas nem is álmodhatott volna szebb bemutatkozásról új csapatánál. Az Alfa Romeo lehet az egyik nagy nyertese a Forma-1 új korszakának, a finn szerint pedig a bahreini időmérős teljesítményük nem egyszeri eset.

Bottas öt, a Mercedesnél eltöltött év után döntött úgy tavaly, nem versenyez tovább Lewis Hamilton árnyékában és új kihívások elé néz. Amikor igent mondott az Alfa Romeo ajánlatára, sokan lesajnálták, de a rutinos pilóta már a bahreini időmérő edzésen megmutatta, kár volt. 

Bár az Alfa Romeo számára nem alakultak zökkenőmentesen a szezon előtti tesztek és több technikai problémával is szembesültek, a csapatnál már akkor is bizakodtak abban, hogy jól sikerült a 2022-es konstrukciójuknak a fejlesztése.

Ezt a szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérő edzésén be is bizonyították, Bottas nem kis meglepetésre a hatodik rajtkockát szerezte meg a kvalifikáción - ilyen előkelő pozícióból három éve nem startolt Alfás pilóta -, megelőzve többek között azt a George Russellt, akit a helyére szerződtetett a Mercedes.

A finn pilóta úgy véli, az Alfa Romeo akár a harmadik erő is lehet a Ferrari és a Red Bull mögött a Forma-1-ben, és az említett két riválison kívül bárkivel felvehetik a harcot a mezőnyben.

„Nem látok okot arra, miért ne tudnánk felvenni a versenyt bármelyik csapattal. A Red Bull és a Ferrari persze egy kicsit más ligában játszik, de a többiekkel biztosan tudunk harcolni a pozíciókért“ - mondta Bottas.

„Már a teszteken is éreztük, amikor nem hátráltatott minket semmilyen probléma, hogy nem rossz az autó. Ezen a hétvégén az első edzésen tapasztalt kisebb problémától eltekintve minden simán ment, ezt nagyon jó látni, kissé meg is lepett“ - tette hozzá a finn.

Az Alfa Romeónál valóban új korszak kezdődhet 2022-ben, ami rá is férne a svájciakra, lévén az előző szezonokban csupán a nyolcadik és a kilencedik helyen zárták a konstruktőrök versenyét a száguldó cirkuszban.

„A szombati időmérő volt az első alkalom arra, hogy felmérjük, hol is tartunk igazából és az, amit láttunk, nagyon boldoggá tesz. Reménnyel tölt el, hogy ennyire előkelő helyről várhatjuk a folytatást, ez nagy motivációt is jelent“ - fogalmazott a rutinos versenyző.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL