hero image
Sergio Perez Twitter

Bottasra lenne szüksége a Red Bullnak Perez helyén?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2023/08/22 14:40
Az egykori Le Mans-győztes Richard Bradley szerint Valtteri Bottas tökéletesen tudná hozni a második számú pilótát a Red Bullnál, így szerinte Helmut Markóéknak a finnt kellene szerződtetniük Sergio Perez helyére.

Továbbra is aktívan foglalkoztatja a közvéleményt, hogy mi lehet Sergio Perez sorsa a Forma-1-ben, minek után a szezon első felében jelentősen elmaradt a teljesítménye a csapattársáéhoz képest. Mint ismert, a holland 125 pontos előny birtokában várhatja a szezon folytatását, amivel rekordot döntött.

Perez eközben nem elég, hogy óriási lemaradásban van a hollandhoz képest, még a Q3-as szerepléseket és a dobogókat sem tudja biztosítani a csapatának, amelynek okán felmerült a mexikói esetleges menesztése.

Később olyan híresztelések is elterjedtek, melyek alapján csökkenteni kívánják a gyengén muzsikáló Red Bull-pilóta fizetését, ám ezeket a pletykákat Marko megcáfolta. A főtanácsadó ugyanakkor azt is kijelentette, hogy Perez még második számú pilótának sem elég, amelynek okán Richard Bradley adott egy tippet a bikásoknak, hogy kit kellene szerződtetniük Verstappen mellé.

„Én igent mondanék Bottasra, mert láttuk, hogy hatékonyan dolgozott, nem akart ott lenni (mindig az 1. helyen), ráadásul elfogadta második számú szerepet a Mercedesnél” – vélekedett a Le Mans-győztes Richard Bradley arról, hogy kit kellene szerződtetnie a Red Bullnak Verstappen mellé.

„És bizonyos napokon több mint elég jó volt ahhoz, hogy Lewist is kihívás elé állítsa, hiszen folyamatosan a sarkában loholt. És ez akkor volt, amikor Lewis nagyon jó formában volt.”

„Minden egyes Q3-ban ott volt a Mercedesnek. És ahogy már korábban is mondtam, ez az, amit a második számú versenyzőtől elvársz. Természetesen azt akarod, hogy azt higgyék, meg tudják verni az első számú versenyzőt, mert ez hajtja őket, és Bottas képes volt erre bizonyos helyzetekben. Olyasvalakit akarsz, aki folyamatosan ott van.”

Eközben az idén elképesztő dominanciával versenyző Max Verstappen arról nyilatkozott, hogy soha nem fogja elismerni, hogy más jobb nála, ugyanis az megtörné a versenyzői szellemiségét…