hero image

Brawn: Lenyűgöző a Mercedes koncepciója, de sok vitára számítok

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/03/11 19:57
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt mondta, lenyűgözőnek tartja a Mercedes szinte oldaldoboz-mentes koncepcióját, de sok vitára számít az ügyben.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Idén is rendkívül bátor és extrém koncepcióval állt elő a téli teszteken a Mercedes csapata: a W13-nak szinte nincs oldaldoboza, emellett pedig más területeken is látható egy-egy kisebb változás a német istállónál a barcelonai tesztekhez képest.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn is megszólalt a W13-as kapcsán, és elismerte, ilyen megoldásra nem gondoltak korábban, és sok vitára számít.

„Kétségtelen, hogy nem számoltunk a Mercedes koncepciójával. Ezzel a megoldással nagyon extrém módon értelmezték a szabályokat, így elkerülhetetlen, hogy sok vita fogja övezni a dolgot” –idézte Brawnt a PlanetF1.

A brit azt is elmondta, hogy a Mercedes és a többi istálló érveit is meg fogják hallgatni a W13-as kocsival kapcsolatosan, és úgy érzi, hiába mondták sokan, mégsem túlságosan korlátozók a technikai szabályok a Forma-1-ben.

„Mindkét felet meg fogjuk hallgatni a beszélgetések során. Egyébként lenyűgözőnek tartom a Mercedes koncepcióját, szerintem ezért is nagyszerű a Forma-1 az innováció terén. A cél, hogy az ésszerűség határain belül maradjunk, és hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnünk az új szabályok céljai kapcsán.”

„Nem lenne helyes, ha rögtön megbüntetnénk azokat a csapatokat, akik extrém koncepciókkal állnak elő. Egy csapat egy olyan perspektívával is előállhat, amire az FIA nem gondolt, ilyenkor pedig meg kell vizsgálnunk az adott megoldást.”

„Ezen kívül sokszor tapasztaltam már meg azt a problémát is, amikor az FIA azt gondolja valamiről, hogy rendben van, de egy másik csapat mond egy olyan érvet, amit addig nem is vettünk figyelembe” – folytatta a technikai szakember.

„Biztos vagyok benne, hogy sok vita fog szólni erről, de lenyűgözőnek tartom a megoldást. Mindenki azt mondta az új szabályokra, hogy túlságosan korlátozzák a csapatokat, ehhez képest rengeteg különböző koncepciót láttunk már.”