hero image

Brawn szerint a Mercedes rendezni fogja a dolgait

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Rosberg: A "legjobb" Hamilton bajban van Russell miatt

FORMA-1

Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

FORMA-1

Sergio Perez nyerte a Szaúd-arábiai Nagydíjat Max Verstappen és Fernando Alonso előtt!

FORMA-1

Perez arra számít, hogy Verstappennel harcolhat a győzelemért

Motorsport.hu
2022/03/22 19:55
A Bahreini Nagydíj volt a Forma-1 új érájának első éles tesztje, és sikerrel zárult Ross Brawn szerint, aki a Ferrari és a Red Bull tempójáról is szót ejtett.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A 2022-es Forma-1-es szezon fantasztikus első futamán Charles Leclerc megnyerte első nagydíját 2019 óta, valamint a Ferrari először duplázott 2019 óta, Carlos Sainz második helyével. Leclerc számára azonban nem volt könnyű futam, hiszen a regnáló világbajnok Max Verstappen többször is megtámadta és óriásit csatáztak..

A párharc kiszámíthatatlan és izgalmas volt. A szabályváltozást Ross Brawn szerint sikeres volt. „El vagyunk ragadtatva. Ez az első verseny, és óvatosnak kell lennünk, de minden jel pozitív. Javult az egymás elleni versenyzés képessége. A múltban mindig a biztonságra, a költségekre és a teljesítményre koncentráltunk, de most a versenyezhetőségre kell összpontosítanunk” – mondta a Sky-nak.

„Szerencsére nincs túl sok meglepetés. Az új szabályokkal nagy teljesítménykülönbségek lehetnek, de a változtatásokkal, amelyeket néhány helyen végrehajtottunk, elég közelinek tűnik. Van néhány csapat, amelyik elrontotta az értelmezést. Ők gyorsan vissza fognak jönni."

A Ferrari korábbi technikai igazgatójaként Brawn számára szívmelengető lehet, hogy régi csapatát újra a csúcson látja. Amikor a csipkelődési sorrendről kérdezték, Brawn a következőket mondta: „Az élen három erős csapat van. A Ferrari nincsen messze a többiek előtt, és biztos vagyok benne, hogy a Red Bull talál majd néhány tizedet, a Mercedes pedig rendezi magát."