hero image

BRÉKING: 2023-ban sem rendezik meg a Kínai Nagydíjat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/12/02 12:30
Az utóbbi hetek és hónapok hírei után részben már sejteni lehetett, de a hivatalos megerősítésre eddig kellett várni: az elmúlt három szezonhoz hasonlóan 2023-ban sem látogat el a mezőny Kínába, jelentette be a Forma–1.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A sorozat eredetileg jövő év áprilisában tette volna tiszteletét az országban az idény negyedik fordulójára, ez azonban már nem fog megtörténni, mivel a Kínában még mindig érvényben lévő Covid-19-es korlátozások lényegében megoldhatatlan logisztikai problémákat kreáltak a száguldó cirkusz számára.

Ennek fényében pedig az F1 egyeztetett a nagydíj promóterével és a kapcsolódó hatóságokkal is, de végül arra jutottak, hogy le kell mondaniuk a Kínai Nagydíjról, melyet legutóbb 2019-ben rendeztek meg.

A Forma–1 hivatalos oldalán megjelent rövidke közlemény szerint most vizsgálják, milyen alternatív lehetőségeik vannak a nagydíj pótlására, és nemsokára új információkkal állnak majd elő.

Kérdéses, hogyan döntenek majd, hiszen Kína kiesésével most egy komoly űr keletkezett a 2023-as naptárban, és ha nem pótolják valamilyen formában a futamot, akkor egy jelentős, négyhetes kihagyás várhat a mezőnyre.

Egyelőre nem tudni, hogy az F1 mindenképpen ragaszkodik-e a rekordhosszú, 24 futamos naptárhoz, vagy megelégednek a 23 viadallal. Ez természetesen bevételkiesést jelentene. Ennek fényében kíváncsian várhatjuk, hogyan döntenek majd.