Az utóbbi hetek és hónapok hírei után részben már sejteni lehetett, de a hivatalos megerősítésre eddig kellett várni: az elmúlt három szezonhoz hasonlóan 2023-ban sem látogat el a mezőny Kínába, jelentette be a Forma–1.

A sorozat eredetileg jövő év áprilisában tette volna tiszteletét az országban az idény negyedik fordulójára, ez azonban már nem fog megtörténni, mivel a Kínában még mindig érvényben lévő Covid-19-es korlátozások lényegében megoldhatatlan logisztikai problémákat kreáltak a száguldó cirkusz számára.

Ennek fényében pedig az F1 egyeztetett a nagydíj promóterével és a kapcsolódó hatóságokkal is, de végül arra jutottak, hogy le kell mondaniuk a Kínai Nagydíjról, melyet legutóbb 2019-ben rendeztek meg.

A Forma–1 hivatalos oldalán megjelent rövidke közlemény szerint most vizsgálják, milyen alternatív lehetőségeik vannak a nagydíj pótlására, és nemsokára új információkkal állnak majd elő.

Kérdéses, hogyan döntenek majd, hiszen Kína kiesésével most egy komoly űr keletkezett a 2023-as naptárban, és ha nem pótolják valamilyen formában a futamot, akkor egy jelentős, négyhetes kihagyás várhat a mezőnyre.

Egyelőre nem tudni, hogy az F1 mindenképpen ragaszkodik-e a rekordhosszú, 24 futamos naptárhoz, vagy megelégednek a 23 viadallal. Ez természetesen bevételkiesést jelentene. Ennek fényében kíváncsian várhatjuk, hogyan döntenek majd.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL