hero image

Briatore elmondta, szerinte ki a legjobb versenyző a Forma-1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/03/30 19:58
A korábbi F1-es csapatfőnök Flavio Briatore elmondta, kit választana Charles Leclerc és Max Verstappen közül, valamint azt is elmondta, szerinte hamar újra az élen fog harcolni a Mercedes csapata is.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Jelenleg úgy tűnik, hogy a ferraris Charles Leclerc-nek és a Red Bull-os Max Verstappennek van a legtöbb esélye arra, hogy megnyerje a 2022-es Forma-1-es világbajnoki címet, akik Szaúd-Arábiában és Bahreinben is kiélezett csatát vívtak a győzelemért.

A korábbi Forma-1-es csapatfőnököt, Flavio Briatorét pedig arról kérdezték meg, hogy kit választana Verstappen és Leclerc közül, ennek kapcsán pedig azt mondta, szerinte jelenleg Verstappen a legjobb az F1-ben.

„Verstappent választanám, ő a legjobb versenyző a Forma-1-ben, ahogy ezt tavaly is láthattuk. Most már tapasztaltabb is lett, harcban volt a világbajnoki címért és meg is nyerte ezt. Viszont ha lenne rá pénzem, akkor Leclerc-t is leigazolnám” – mondta az olasz Rai rádiónak.

Briatore azt is hozzátette, kulcsfontosságú tényező, hogy a Ferrarinak a szezon végéig versenyképes lehet a kocsija, és nem írná le a Mercedest és Hamiltont: szerinte hamarosan újra ott lesz a harcban a német istálló.

„A Ferrarinak versenyképes autója van, ami a szezon végéig versenyképes is fog maradni. Aztán bármi megtörténhet, a legfontosabb dolog, hogy a kocsijuk jól működik. Ha egészen az év végéig fog tartani a küzdelem, és remélhetőleg nyerni is tudnak majd, az nagymértékben fog függeni a versenyzőktől és a stratégiáktól is.”

„2-3 versenyen belül a Mercedes is a részese lesz a harcnak, Hamilton is harcol, nem adta fel, és még mindig is kiváló bajnok, aki vissza fog térni. És Alonso is jól teljesít” – mondta Briatore.