hero image

Briatore visszatér a Forma-1-be!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/09 19:59
A De Telegraaf értesülései szerint újra munkát vállal a Forma-1-ben Flavio Briatore, a Renault és a Benetton botrányos karriert befutó egykori csapatfőnöke.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A 2008-as Szingapúri Nagydíjon a „Crashgate-ként” elhíresült botrányban betöltött szerepe miatt Flavio Briatore utoljára 2009-ben dolgozott a Forma-1-ben. Bár akkor az FIA örökre kitiltotta a paddockból, alig egy évvel később azonban ezellen sikeresen fellebbezett.

Briatorét minden egyes csapattal összeboronálták már azóta, ahol éppen remegett az aktuális csapatfőnök alatt a szék, a De Telegraaf értesülései szerint azonban nem egy csapat oldalán, hanem a Forma-1 vezetősége mellett fog újra aktívan a sportban dolgozni az olasz üzletember.

Erik van Haren jelentése szerint Briatore nem hivatalos alkalmazottként, hanem külsős tanácsadóként fog dolgozni az F1 vezetősége mellett, ahol a futamokat szervező cégek, kormányokkal való kapcsolattartás, valamint „egyéb üzleti projektekkel” való kommunikáció lesz az elsődleges feladata.

Briatore továbbra is remek kapcsolatot ápol az egyik legnagyobb felfedezettjével, Fernando Alonsóval, aki nemrégiben éppen saját maga is menedzsmentcéget alapított, és egy F2-es pilótát is a szárnyai alá vett.