hero image

Briatore visszatér a Forma-1-be!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/03/09 19:59
A De Telegraaf értesülései szerint újra munkát vállal a Forma-1-ben Flavio Briatore, a Renault és a Benetton botrányos karriert befutó egykori csapatfőnöke.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A 2008-as Szingapúri Nagydíjon a „Crashgate-ként” elhíresült botrányban betöltött szerepe miatt Flavio Briatore utoljára 2009-ben dolgozott a Forma-1-ben. Bár akkor az FIA örökre kitiltotta a paddockból, alig egy évvel később azonban ezellen sikeresen fellebbezett.

Briatorét minden egyes csapattal összeboronálták már azóta, ahol éppen remegett az aktuális csapatfőnök alatt a szék, a De Telegraaf értesülései szerint azonban nem egy csapat oldalán, hanem a Forma-1 vezetősége mellett fog újra aktívan a sportban dolgozni az olasz üzletember.

Erik van Haren jelentése szerint Briatore nem hivatalos alkalmazottként, hanem külsős tanácsadóként fog dolgozni az F1 vezetősége mellett, ahol a futamokat szervező cégek, kormányokkal való kapcsolattartás, valamint „egyéb üzleti projektekkel” való kommunikáció lesz az elsődleges feladata.

Briatore továbbra is remek kapcsolatot ápol az egyik legnagyobb felfedezettjével, Fernando Alonsóval, aki nemrégiben éppen saját maga is menedzsmentcéget alapított, és egy F2-es pilótát is a szárnyai alá vett.