A Miami Nagydíj következik a Forma-1-es versenynaptárban, és a McLaren főnöke, Zak Brown szerint az esemény a SuperBowl-lal vetekszik majd. Az amerikai rendkívül izgatottan várta, hogy a naptárban szerepeljen egy második nagydíj az Egyesült Államokban.

Több évnyi vita után a Forma-1 végre futamot rendez Miamiban. Amikor a Liberty Media átvette a Forma-1-et, nagyon szerették volna felpörgetni az amerikai piacot, és úgy tűnik, ez sikerült is. Brown arról beszélt, hogy páratlan lelkesedés várja a Forma-1 megjelenését Miamiban.

„Fantasztikus lesz. Hat éve vagyok itt, és még soha nem láttam akkora készülődést vagy lelkesedést egy nagydíj iránt, mint amekkorát Miamiban tapasztaltam. Könnyedén megduplázhatjuk a vendéglátás bevételeit, és már most mi vagyunk a legnagyobb vendéglátóipari vásárlók Miamiban. A Super Bowl-lal vetekszik az érdeklődés, ha arról beszélnek az emberek, hogy mennek-e a futamra. 20 éve vagyok az F1-ben, és hozzászoktam, hogy nagydíjakra járok, de ilyet még nem láttam" - mondta Brown a Reutersnek.

A floridai futammal az amerikai versenyek száma kettőre emelkedik, mivel a Texasi Nagydíj is szerepel a naptárban. A következő szezonban a Forma-1 Las Vegasba is ellátogat egy esti futam keretein belül. A Liberty Media eddig sok sikert ért el a sportág bővítésében, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor idén rekordot döntenek a 23 nagydíjjal a versenynaptárban.

A Miami Nagydíj jövő hétvégén kerül megrendezésre, ahol nem csak az új helyszín miatt várhatunk izgalmas hétvégét, hanem Charles Leclerc és Max Verstappen csatája miatt is. A két pilóta egyelőre teljesen uralja a 2022-es évet, a legutóbbi fordulóban pedig szorosabbá is vált a bajnokság Verstappen győzelme és Leclerc hibája miatt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL