hero image

Brown: „Bárkit is ültetünk az autónkba, azt komolyan gondoljuk”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/20 20:02
A Forma–1-től nem áll távol, hogy akár csak PR-jelleggel is, de valaki beüljön egy autóba körözgetni, a McLaren ügyvezetője, Zak Brown viszont határozottan kijelentette, hogy Colton Herta nemrég lezajlott portimaói tesztje minden volt, csak nem PR.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Herta a valaha volt legfiatalabb futamgyőztesnek mondhatja magát az IndyCarban, múlt héten pedig lehetőséget kapott a McLarentől, hogy pályára vigye az istálló tavalyi versenygépét, az MCL35M-et, méghozzá a Portugál Nagydíj helyszínén.

Minderre elsősorban azért került sor, mert a csapat fel szeretné mérni, hogy Herta elég jó-e ahhoz, hogy az idei szezonban akár egy éles szabadedzésen is vezesse az aktuális autójukat. Az F1 Nation podcast pedig még a teszt előtt kérdezte meg Brownt arról, hogy mennyire komolynak szánják ezt a tesztet.

„Bárkit is ültetünk az autónkba, azt komolyan gondoljuk. Remek, hogy amerikai, de nálunk a teljesítmény az első. A nemzetiség is számít, de sosem választanánk pilótát kizárólag a kereskedelmi indokok miatt.”

„Az első kérdés mindig ez: szerintünk ez a pilóta képes lehet világbajnokságot és futamot nyerni? Ha a válasz igen, akkor haladunk tovább. Ha éppen egy britről van szó, mert mi brit csapat vagyunk, ha egy amerikairól, ami egy fontos piac, vagy Ázsiából származik, ami szintén fontos piac, akkor az csak egy kereskedelmi bónusznak számít.”

„Mi viszont elsősorban a futamgyőzelmek miatt vagyunk itt. Ezt akarják a szponzoraink is. Ő pedig igazán jól teljesít az IndyCarban. Korábban pedig Európában volt Lando [Norris] csapattársa, tehát van európai versenyzői tapasztalata, ezért adunk neki egy esélyt, hogy lássuk, mire képes” – magyarázta Brown.

Herta korábban egyébként elmondta, hogy komoly célja az F1-be kerülés, a kétnapos teszt pedig jól sikerült számára, de hogy elég gyors-e az F1-hez, azt szerinte csak az idő döntheti el.

„Nem válaszolhatsz nemmel erre a kérdésre, mert akkor nem lennél profi versenyző! Úgy gondolom, elég gyors vagyok. Hogy mások is így látják-e, azt majd az idő megmondja. Remélhetőleg még lesz esélyem vezetni az autót, és akkor újra megmutathatom.”