hero image
dppi

Brown: Palou és O’Ward F1-es potenciállal rendelkezik

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2022/12/28 10:29
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown elmondta, hogy Alex Palou és Pato O’Ward olyan kaliberű versenyzők, akik a Forma–1-ben is megállnák a helyüket, és képesek lennének remekül teljesíteni.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A két fiatal pilóta az IndyCarban versenyez, de idén a McLaren korábbi autójával teljesítettek egy előzetes tesztprogramot, hogy aztán egy-egy idei szabadedzésen beülhessenek az MCL36 volánja mögé.

O’Ward nemrég nyíltan is beszélt arról, hogy ha lehetősége adódna rá, akkor ő szívesen szünetet tartani a tengerentúli karrierjében és átnyargalna a Forma–1-be. Brown most pedig elmondta, hogy szerinte mind ő, mind pedig Palou képesek lennének jól teljesíteni a királykategóriában.

„A tesztprogram nagyon fontos. Pato, az IndyCar sztárunk már számos futamot tudott velünk nyerni. Az F1-ben most kötelezően lehetőséget kell adnunk két fiatalnak a szabadedzéseken, és olyan versenyzőket akarunk az autóba ültetni, aki F1-es potenciállal rendelkeznek.

„Sosem tudhatod, hogy mi fog történni és mire lesz szükséged. Emellett olyan versenyzőket akarunk, akik segíteni tudnak nekünk a fejlesztésben is. Először Patónak adtunk lehetőséget, majd Alexnek, aki IndyCar-bajnok.”

„Fantasztikus munkát végzett, és elég sokat is tesztelt. Sosem tudhatod, hogy valaki mikor kapja el a koronavírust, ezért szükség van tartalékosokra. Mi úgy gondoljuk, ők olyan versenyzők a McLaren-családon belül, akikben óriási lehetőségek rejlenek. Ezért akarunk nekik sok tesztkilométert adni, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Palou egyébként 2023-ban hivatalosan is a wokingiak tartalékpilótája lesz, így ha Lando Norrisszal vagy Oscar Piastrival történne valami, akkor esetleg még debütálhatna is egy nagydíjon.