hero image

Brundle reméli, hogy a Red Bull továbbra is bízik Cunodában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/30 20:03
Kétségtelen, hogy a japán pilóta a mezőny egyik legszínesebb egyénisége, azonban ez kevés ahhoz, hogy az F1-ben maradjon. Cunoda számára döntő lehet az idei év, erről beszélt Alex Brundle is a GPblog.com szerint.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Alex Brundle reméli, hogy Juki Cunoda 2023-ban is az AlphaTauriban versenyezhet. A japán pilóta jelenleg második szezonját tölti a Forma-1-ben, és szerződése az idei szezon után lejár. A Red Bull Junior Teamből több pilóta is versenyben van Cunoda helyéért, így keményen kell majd dolgoznia az idei szezonban.

Cunoda debütáló éve hullámvölgyekkel teli volt. Kiválóan kezdte a szezont, de csapattársával, Pierre Gaslyval szemben sokszor hihetetlenül nagy volt a különbség, mind a kvalifikáción, mind a versenyen. A 2022-es évben mintha nagyobb stabilitás lenne jelen a 21 éves pilóta vezetésében.

Brundle, aki maga is eltöltött egy szezont a Forma-2-ben és a korábbi Forma-1-es pilóta, Martin Brundle fia, nagyon bízik Cunodában. Ugyanakkor szerinte nagyon fontos, hogy a Red Bull Racing ne küldje el őt a szezon végén, ugyanis onnan már nem lenne visszaút a japán számára.

„Az emberek megkérdőjelezték, hogy még mindig ott kellene-e lennie, és ők tényleg hittek benne, megtartották erre az évre, és nagyon remélem, hogy ezt meg is tudja hálálni, mert szeretném, ha a program valóban sikeres lenne, nem csak jönnének és mennének a pilóták” - ezzel természetesen Pierre Gasly és Alexander Albon rövid időszakára utal, amikor Max Verstappen csapattársai voltak a Red Bull Racingnél.

A Formula 2-ben Liam Lawson és Juri Vips tűnik a két legnagyobb esélyesnek az F1-be való kerülésnek. Hogy lesz-e hely bármelyikük számára, az attól függ, hogy a Red Bull hogyan tervez Perezzel, és hogy Cunoda hogyan teljesít az idei szezonban.