hero image

Brundle szerint még mindig tüske van Hamilton és Alonso között

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/06 20:04
Ugyan már rengeteg idő eltelt a két pilóta ellentmondásosra sikerült 2007-es mclarenes szezonja óta, Martin Brundle mégis azon tűnődik, hogy a Monacói Nagydíj talán bizonyíték lehetett arra, hogy teljesen azért továbbra sem szent a béke.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Lewis Hamilton a legutóbbi futam egy jelentős részét Fernando Alonso mögé szorulva töltötte, mivel a spanyol komolyan próbálta óvni gumijait. Előbbi pilóta nyilván nem volt elégedett a helyzettel, mert hiába lehetett volna gyorsabb, esélye sem volt elmenni az Alpine pilótája mellett.

Az F1-es kommentátorként és szakértőként dolgozó Brundle úgy véli, talán még mindig nem múlt el nyomtalanul a 2007-es év emléke, és Alonso talán direkt nehezítette meg a kelleténél is jobban Hamilton dolgát.

„Fernando egy egyenletes, de számára szükséges gumikímélő üzemmódra váltott, a mezőny nagyja pedig mögötte torlódott fel, kezdve a nagyon frusztrált Hamiltonnal” – írta Brundle a Sky Sports rovatában.

„»Ez nem az én problémám«, mondta Fernando a futam után, és talán ez annak a jele, hogy még mindig van némi tüske kettejük között a 2007-es szezon miatt, amikor csapattársak voltak a McLarennél.”

„Fernando utána hirtelen megtáltosodott és megfutotta a futam harmadik leggyorsabb körét, megtartva ezzel a hetedik helyét.”

Hogy valóban ennek szólt-e Alonso szándékos lassúsága, vagy valóban csak az abroncsokat akarta ennyire óvni, azt nem tudjuk pontosan, de a két bajnok az utóbbi években már nagy tisztelettel beszél a másikról, még ha nem is értenek egyet feltétlenül minden témában.