hero image

Brundle szerint még mindig tüske van Hamilton és Alonso között

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/06/06 20:04
Ugyan már rengeteg idő eltelt a két pilóta ellentmondásosra sikerült 2007-es mclarenes szezonja óta, Martin Brundle mégis azon tűnődik, hogy a Monacói Nagydíj talán bizonyíték lehetett arra, hogy teljesen azért továbbra sem szent a béke.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Lewis Hamilton a legutóbbi futam egy jelentős részét Fernando Alonso mögé szorulva töltötte, mivel a spanyol komolyan próbálta óvni gumijait. Előbbi pilóta nyilván nem volt elégedett a helyzettel, mert hiába lehetett volna gyorsabb, esélye sem volt elmenni az Alpine pilótája mellett.

Az F1-es kommentátorként és szakértőként dolgozó Brundle úgy véli, talán még mindig nem múlt el nyomtalanul a 2007-es év emléke, és Alonso talán direkt nehezítette meg a kelleténél is jobban Hamilton dolgát.

„Fernando egy egyenletes, de számára szükséges gumikímélő üzemmódra váltott, a mezőny nagyja pedig mögötte torlódott fel, kezdve a nagyon frusztrált Hamiltonnal” – írta Brundle a Sky Sports rovatában.

„»Ez nem az én problémám«, mondta Fernando a futam után, és talán ez annak a jele, hogy még mindig van némi tüske kettejük között a 2007-es szezon miatt, amikor csapattársak voltak a McLarennél.”

„Fernando utána hirtelen megtáltosodott és megfutotta a futam harmadik leggyorsabb körét, megtartva ezzel a hetedik helyét.”

Hogy valóban ennek szólt-e Alonso szándékos lassúsága, vagy valóban csak az abroncsokat akarta ennyire óvni, azt nem tudjuk pontosan, de a két bajnok az utóbbi években már nagy tisztelettel beszél a másikról, még ha nem is értenek egyet feltétlenül minden témában.