hero image

Büntetés réme fenyegeti a Ferrari pilótáját, Sainz következetességet vár az FIA-tól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/31 19:22
A versenyirányítás megrovásban részesítette a spanyol pilótát, miután feltartotta Lance Strollt a Forma-1-es Monacói Nagydíj harmadik szabadedzésén. Az FIA a Ferrarit okolja a hibáért, aminek a levét Sainz ihatja meg.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A megszokottakkal ellentétben Monacóban mindhárom szabadedzésen igyekeztek a Forma-1-es pilóták a lehető legtöbb időt eltölteni a pályán, hogy a kvalifikációra sikerüljön a tökéletes köridőt összerakniuk, hiszen a hercegségben nagy jelentőséggel bír a kedvező kiinduló pozíció.

Ennek megfelelően többször is hatalmas forgalom alakult ki a hétvége során az egyébként is szűk utcai nyomvonalon, így a versenyzőknek résen kellett lenniük, hogy ne akadályozzák a többieket. Ez viszont nem mindig jött össze, így az FIA-nak bőven akadt dolga a figyelmeztetésekkel.

A versenyirányítás 25 ezer eurós bírságot szabott ki a Ferrarira, miután úgy ítélték meg, téves információkat adtak Carlos Sainznak az FP3-ban és a spanyol emiatt tartotta fel a mögötte érkező Lance Strollt.

Ha mindez nem lenne elég, a versenyző megkapta harmadik vezetéssel kapcsolatos megrovását, így már csak egyetlen ilyen figyelmeztetést gyűjthet be, mielőtt tíz rajthelyes büntetéssel sújtanák.

Az FIA magyarázatában azt írta, a Ferrari nem tájékoztatta megfelelően versenyzőjét arról, kik és milyen távolságban haladnak mögötte, s mivel a spanyol majdnem teljesen megállt a célegyenesre ráfordító kanyarban, veszélyt teremtett.

Sainz elfogadja a büntetést, ugyanakkor megjegyezte, őt is számtalan alkalommal feltartották a hétvége során, ami végeredményben a futamgyőzelmébe került, ezt mégsem vizsgálta meg a versenyirányítás. A spanyol úgy vélekedett, ha a sorsdöntő bokszikiállását követő kivezető körén a lekörözött Nicholas Latifi nem tartja fel, akkor megnyerhette volna a versenyt.