hero image

Button: Leclerc-t nagyon nehéz megverni, de ha valaki képes rá, akkor az Verstappen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/04/30 20:08
Jenson Button szerint még mindig Charles Leclerc a főesélyese az idei világbajnokságnak, de Max Verstappen képes lehet megverni őt, ha a Red Bull megfelelő autót biztosít a számára.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Az idei szezonban minden jel arra mutat, hogy Charles Leclerc és Max Verstappen küzd majd meg egymással a 2022-es világbajnoki címért. Négy futam után a Ferrari monacói versenyzőjének vannak a legjobb lapjai, de a regnáló világbajnok két kiesés után sem hagyja magát elriasztani. Imolában megnyerte a sprintfutamot és a versenyt is, ezzel sikerült csökkentenie a lemaradást Leclerchez képest.

A korábbi F1-es világbajnok Jenson Button úgy látja, hogy a holland mindent megtesz, hogy nyomást gyakoroljon a Ferrari pilótájára. Leclerc azonban kitart, és úgy tűnik, még nem törik meg a Red Bull Racing versenyzőjének nyomása alatt. Imolában Leclerc a szezon első igazi hibáját követte el, amikor a második helyre vadászva elvesztette az uralmat autója felett.

Végül meg kellett elégednie a hatodik hellyel, amivel valamelyest korlátozhatta a károkat. Button ezért jelenleg még mindig Leclerc-et tartja a bajnoki cím esélyesének, de figyelembe veszi Verstappen és a Red Bull fejlődőképességét is.

„Nagyon erős, és szerintem egy ilyen autóban, ami nagyon-nagyon versenyképes, nehéz megverni, de ha valaki, akkor Max képes r." Az új szabályok lehetővé tették a Ferrarinak, hogy az élmezőnybe ugorjon, míg a Mercedes jócskán visszaesett. Button szerint ez a bizonyíték arra, hogy az új szabályok működnek. „Eddig szórakoztató a szezon, tetszenek az új szabályváltozások" - magyarázta a Total-Motorsportnak nyilatkozva.