Az egyszeres Forma-1-es világbajnok Jenson Button érdekes ötlettel állt elő, azaz hogy a Red Bull szerződtethetné Max Verstappen mellé Fernando Alonsót. A csapatfőnök Christian Horner viszont gyorsan rövidre zárta az elgondolást.

Mivel már május eleje van, szokás szerint beindult az átigazolási pletykaidőszak a Forma-1-ben, ezúttal pedig a Sky Sports F1 csatorna próbálta meg felkavarni az eddig sem éppen álló vizet.

A csatorna szakértői Oscar Piastri jövőjéről beszélgettek a gpblog beszámolója szerint, amikor felmerült bennük az az opció is, hogy mi lenne, ha az Alpine a Red Bullnak adná kölcsön a tehetséges ausztrált, ezt az ötletet viszont elvetették, mivel Verstappen szétzúzhatná az F2-es bajnok karrierjét.

Ezt követően Jenson Button állt elő azzal – az általa is veszélyesnek bélyegzett ötlettel -, hogy mi lenne, ha a Red Bull Fernando Alonsót szerződtetné Verstappen mellé, az ötletről pedig megkérdezték a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert is.

„Számomra ez új. Nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőinkkel. Fernando egy kiváló pilóta, és fantasztikus, hogy még 40 év felett is a Forma-1-ben van, de nem illik bele a terveinkbe” – zárta rövidre az érdekes elgondolás esélyeit Horner.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL