hero image

Button: „Nehéz lesz innen a Mercedesnek visszajönnie”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/04/28 20:08
Jenson Button elmondta, hogy őt „nagyon komolyan meglepte” a Mercedes idei szezonjának eddigi alakulása, és úgy látja, hogy igazán nehéz dolguk lesz, ha vissza akarnak kapaszkodni jelenlegi helyzetükből.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Még csak négy futam ment le 2022-ből, de már most úgy tűnik, hogy a címvédők bajnoki esélyei lassacskán elúsznak. A konstruktőriben ugyan a harmadik helyen állnak, de lemaradásuk tetemes a második Red Bull-lal szemben, egyéniben pedig még rosszabb a helyzet.

Bár George Russell a kiegyensúlyozott eredményeinek hála még tartja magát, de Lewis Hamilton jelenleg csak hetedik a bajnokságban, és csupán négy ponttal előzi meg tavalyi csapattársát, Valtteri Bottast az Alfa Romeóval.

A csapat most mindent belead, hogy megtalálják a megoldást a delfinezésre és a rosszul viselkedő autójukra, de 2009 világbajnoka úgy látja, „trükkös” helyzetben van most a Mercedes.

„Nagyon komolyan meglepődtem. A Ferrarinak nem volt vesztenivalója, ezért mindent 2022-be fektettek. Ha megnézzük őket az egyenesekben, szörnyen néz ki, ahogy pattognak, de a kanyarokban pedig csodásan lehet vezetni az autót. A Ferrari eddig remekül megy, és jó munkát végeztek” – mondta Button a Gentleman’s Journalnak.

„Ráadásul nem is látom, hogyan változhatna a helyzet, mert a Ferrari továbbra is többet használhatja a szélcsatornáját, mint a Red Bull és a Mercedes. Ezért nehéz lesz a Mercedesnek visszajönnie.”

Ami viszont a pilótákat illetti, Button meglátása szerint a gyenge kezdés még segített is, mivel így Russell gyorsabban be tud illeszkedni, és nem kell egyből a Hamilton elleni rivalizálással foglalkoznia.

„George egy kiváló csapatjátékos. Két jó pilóta jobb, mint egy, ha az autó beállításairól és a visszajelzésekről van szó. Ilyen téren tehát jó a helyzet. A hangulat viszont mindig megváltozik, ha a győzelmekért csatáztok. Ilyenkor van az, hogy legjobb barátokból kemény ellenfelekké váltok.”