A volt Forma-1-es világbajnok furcsállja, hogy Zak Brown, a wokingiak vezérigazgatója nem védte meg pilótáját az elmúlt hetek kritikái után, sőt, nyilvánosan kijelentette, többet várnak tőle.

Nem manapság éli Daniel Ricciardo Forma-1-es pályafutása legszebb időszakát, az ausztrál versenyző nem találja az összhangot a McLaren 2022-es konstrukciójával, és a tavalyi monzai győzelmétől eltekintve eddig nem hozza azt a teljesítményt, amit a csapat vár tőle.

Zak Brown, a wokingiak vezérigazgatója a Monacói Nagydíj előtt a médiának elmondta, Ricciardo produkciója valóban nem felel meg az elvárásaiknak és azt is megpendítette, hogy a háttérben már zajlik a munka a 2023-ig szóló kontraktus esetleges felbontásáról.

Jenson Buttonnak nem igazán tetszik a McLaren vezetőinek hozzáállása, és kifejezetten meglepődött azon, hogy ilyen nyilatkozattal állt elő a brit alakulat első embere.

„Nem tudom megváltoztatni a gondolatait, ahogy azt sem, amit mond, de nagyon meglepett, hogy ilyesmivel rukkolt elő. Egy Forma-1-es csapatnak mindig meg kellene védenie saját versenyzőit. Ez egy mentális játszma, minden pilóta kiváló képességekkel rendelkezik, de nem teljesítenek jól, ha nincsenek rendben fejben“ - fogalmazott a brit a Sky Sportsnak.

„Igen, meglepett, hogy Zak előjött és azt mondta, Daniel nem felel meg az elvárásoknak, mert ezt mind látjuk. De amikor a saját csapatfőnököd ilyesmit mond, az határozottan fáj. Daniel válaszából ítélve neki is rosszul esett“ - tette hozzá Button.

„Remélem, hogy a monacói verseny óta beszéltek és arra tudnak koncentrálni, hogy a legjobbat hozzák ki az év hátralévő részéből, utána pedig meglátjuk, hol folytatja pályafutását a jövőben“ - fogalmazott a világbajnok.

Ricciardo és a McLaren jelenlegi viszonyáról sokat elárult az a rádióbeszélgetés, ami a pilóta és a csapat között zajlott, miután az ausztrál összetörte az autót a Monacói Nagydíj harmadik szabadedzésén. Miközben a rádión arról érdeklődtek a versenyzőtől, milyen állapotban van az autó, azzal válaszolt, hogy ő maga jól van.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL