hero image

Buttont meglepte Norris döntése, nem biztos a projekt sikerében

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/30 20:09
Jenson Button elmondta, meglepte, hogy Lando Norris ilyen hosszú távra elköteleződött a McLaren felé, és nem biztos abban, hogy összejön a brit pilóta és a wokingi istálló közös projektje.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A holtszezonban érkezett a hír, hogy Lando Norris 2025 végéig meghosszabbította a szerződését a McLarennel, így hosszú távon is eldőlt az egyik McLaren-ülés sorsa.

Viszont míg tavaly a wokingi alakulat sokáig harcban állt a Ferrarival a csapatbajnoki harmadik helyért, addig idén egyáltalán nem tűnik versenyképesnek az istálló autója, és két verseny után 6 ponttal állnak.

Ennek kapcsán a csapat korábbi versenyzője, Jenson Button elmondta, meglepte, hogy Norris ennyire hosszú távú szerződést kötött, amelyben benne van a bukás lehetősége is, mivel nem lehet tudni, mi lesz egy istállóból az évek múlásával.

„Meglepő volt, hogy Lando a karrierje elején járva egy ilyen hosszú távra szóló szerződést írt alá. Mindannyian csapatjátékosok szeretnénk lenni, de azt sosem lehet tudni, hogy egy csapat hol lesz három év múlva.”

„Az is benne van a pakliban, hogy nem jön össze a dolog, és nem tud mást tenni, mint elfogadni, hogy még öt év van hátra a szerződéséből. Eközben csak annyit tud tenni, hogy megmondja a csapatnak, milyen problémákkal küzdenek, és megpróbálják megoldani őket.”

Button azt is hozzátette, véleménye szerint kiváló dolgozókkal rendelkezik a McLaren, köztük olyan személyekkel, akik még bajnoki címeket tudtak gyűjteni a csapattal.

„Ez egy kiváló csapat. Többször is világbajnoki címet tudtak nyerni, és sok tehetséges, új ember dolgozik náluk. Az egész a csapat építéséről, az emberek megtartásáról és a kocsi minél tovább való fejlesztéséről szól” – mondta Button.