Karun Chandhok elmondta, hogy szerinte idén egy érdekes csata alakulhat ki a Red Bull állandó pilótája, Sergio Perez, valamint a hozzájuk visszatérő harmadik számú, Daniel Ricciardo között.

Természetesen jelenleg Perez az állandó pilóta, akinek 2024 végéig van szerződése a bikásokkal, így úgymond nála van minden előny, hiszen ő hétvégéről hétvégére bizonyíthatja majd rátermettségét Max Verstappen mellett, ami persze azért nem könnyű feladat.

Chandhok azonban nem az első szakértő, aki szerint a mexikói nyomás alá kerülhet Ricciardo által, amennyiben nem lesz képes hozni a csapat által elvárt szintet. Persze azért azt is kiemelte, hogy ehhez nem árt majd megtudni, Ricciardo pontosan mire képes egy jelenlegi generációs Red Bullban.

„Kíváncsian várom, miként alakul majd, mert Daniel utoljára 2018-ban vezetett Red Bullt, és a Forma–1-es autók sokat változnak. Most már egy másik kategóriáról beszélünk. Max is sokat változott, figyelembe véve, hogy merre tart a karrierje. Még csak 25 éves, de az önbizalma egyre csak nő” – mondta az indiai a Sky F1-nek.

„Szerintem Daniel és Checo érdekes harcot vívhatnak a ’24-es ülésért. A kérdés csak az, hogyan értékelik ki Daniel teljesítményét? Én erre lennék kíváncsi, mert nyilván beültethetik őt a szimulátorba, de az nem ugyanaz, mint vezetni egy régebbi autót.”

„Szóval esetleg adnak majd neki valahol egy tesztlehetőséget? Én tényleg arra lennék kíváncsi, miként akarják őt rendesen kiértékelni.”

Chandhok kommentjei egyébként ellentétben állnak Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko korábbi megjegyzéseivel, akik szerint nem azért szerződtették Ricciardót, hogy jobb teljesítményre sarkallják vele Perezt.

Eközben Chandhok kollégája, David Croft kommentátor szerint a Red Bullnak inkább egy fiatalabb tehetség után kéne nézni, ha mégis Perez menesztése mellett döntenek majd. „Mindketten képesek futamot nyerni, de nagyon eltérő módon teszik ezt. Daniel egy rendkívüli fickó, és utálom ezt mondani, de nem ő jelenti a Red Bull jövőjét, főként az életkora miatt.”

„Amikor Max a szezon végén arról beszélt, hogy talán 31 évesen abbahagyja majd, az sokatmondó volt számomra. Már most arra gondol, mikor fogja befejezni. Ha ő erre gondol, akkor a Red Bullnak is észben kell ezt tartania. Én tehát megpróbálnám már keresni a következő pilótát” – fogalmazott zárásként Croft.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL