A korábbi Forma–1-es pilóta szerint nem lenne jogos megfosztani a Red Bull holland pilótáját a világbajnoki címtől, ugyanis nem lehet kimondani százszázalékosan, hogy Hamilton nyert volna, ha Masi döntései nem születnek meg.

Az FIA a héten keményen közbelépett, amikor elrendelte Michael Masi menesztését a versenyigazgatói posztról. A szervezet úgy véli, hogy más struktúra lenne kívánatos, hogy megelőzzék az újabb problémákat a Forma–1-ben. Karun Chandhok nem gondolja, hogy az FIA-nak egy lépéssel tovább kellene mennie, és elvenni a világbajnoki címet Max Verstappentől.

Az elmúlt hónapokban sok szó esett a Verstappen és Lewis Hamilton közötti bajnoki csatáról. Ahol a brit gyorsan haladt a nyolcadik világbajnoki címe felé, a versenyirányítás a futam végén érdekes módon közbelépett, és Verstappen esélyei visszajöttek a világbajnoki címmel kapcsolatban. A Red Bull Racing versenyzőjének ezt végül sikerült is bezsebelnie

Bár maga Verstappen nem sokat tehetett a helyzet ellen, a Forma–1 világában többen is úgy érezték, hogy a versenybizottság döntése indokolatlan volt. Mivel az FIA búcsút intett Masinak, vannak olyan hívek, akik még tovább mennének. Chandhok ezt igazságtalannak tartaná, ahogyan azt a Sky Sports F1-nek nyilatkozva elmondta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL