hero image

Charles Leclerc és a Ferrari volt a leggyorsabb csütörtökön

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/24 19:38
Túl vagyunk immáron a barcelonai tesztek második napjának délutánján is. A délelőtthöz hasonlóan a délután sem maradhatott el piros zászló nélkül.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A délután etapot nem kapkodták el a csapatok, az első negyedórában nem történt semmi, aztán Sebastian Vettel és Pierre Gasly törték meg a csendet. Csou Kuan-jü először gurulhatott ki a pályára az Alfa Romeóval, így ez tekinthető a kínai pilóta hivatalos bemutatkozásának is. 

A Williams számára jól indult a délután, hiszen Nicholas Latifi jobbnál jobb köridőket futott és egészen az ötödik helyre mászott fel az idősorrendben. Az Alfánál is boldog arcokat láthattunk, hiszen Csou alatt jól működött az autó - legalábbis nem állt meg -, így a kínai pilóta egészen hosszú etapokat tudott menni. 

A délelőtt folyamán Sergio Perez alatt megállt az autó, amelyről a csapat azt a tájékoztatást adta, hogy elektronikai problémával küszködött a mexikói. Perez foghatta a fejét, hiszen ez azt eredményezte, hogy kénytelen volt kihagyni a délután nagy részét, csupán 80 perccel a leintés előtt rakták össze az autót olyan állapotra, hogy ki tudjon vele hajtani a pályára.