Charles Leclerc az elsők között hajthatott körbe Las Vegasban, az új utcai pályán, amin nagy élmény vezetni.

Charles Leclerc az elsők között hajthatott körbe Las Vegasban, az új utcai pályán, amin nagy élmény vezetni.Nem mondhatjuk azt, hogy simán ment volna az első éles napon Las Vegasban, amiből nagyon sokat tanulhattak a szervezők. Ők sem így tervezték a dolgot, miután az FP1 kvázi a kukában landolt.

Szomorú volt mindezt látni, mert ez az első ilyen hétvége a modern Forma-1-ben, és rengeteget készültek. Az FP2 ugyan már sima volt, nem történt baki és igazán incidens sem, üres lelátók előtt körözgettek a pilóták.

A VIP-vendégeknek is el kellett hagyniuk a pályát, az USA-ban nagyon szigorú szabályok vannak érvényben a munkáltatókkal szemben. Csak úgy nem lehetséges hirtelen órákkal tovább dolgoztatni a pályán lévőket.

Nyilván a személyzet egy részének maradnia kellett, máskülönben nem lehetett volna lehetséges megszervezni a második szabadedzést. Hogy mi lesz a kompenzáció, azt még nem tudni, de valamire szükség lesz.

Leclerc az első között vehette be az amerikai utcai pályát, és egy izgalmas onboard is készült erről. Ha kíváncsiak vagytok, milyen a 2023-as F1-es Ferrarival körbehajtani Las Vegasban, akkor kattintsatok erre a linkre.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL