Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. ismét alkotott, egyedi módon hangoltak a Japán Nagydíjra, ami ezen a hétvégén kerül megrendezésre.

Óriási hagyománya van a Japán Nagydíjnak a Forma-1-ben, amivel csak kevesen tudnak versenyezni. Suzuka és Fuji a két rendező, de sokan csak Suzukáról ismerik a japán versenyt, és jelenleg is ott vendégeskedik a mezőny. Voltak idők, amikor nem rendeztek versenyeket a helyszínen, amit sokan sajnáltak.

Az első japán futamnak Fuji adott otthon 1976-ban, ami rögtön drámaira is sikeredett Niki Lauda és James Hunt miatt. Akkor Mario Andretti nyert a Lotus-Forddal, míg egy évvel később a világbajnok James Hunt húzta be a győzelmet a McLaren-Forddal, majd egy igen hosszú szünet következett.

Nem várt módon 1978 és 1986 között nem rendeztek futamot Japánban, és csak 1987-ben térhettek vissza a japánok. Ez a 10 év alatt sok minden történt, az F1 is teljesen átalakult az autókkal, és már Ayrton Senna is tagja volt a mezőnynek. Nemcsak tagja volt, 1988-ban és 1993-ban nyert is a McLarennel.

A Ferrarinál régóta várnak arra, hogy újra nyerjenek, ugyanis 2004 óta erre nem volt példa. Akkor Michael Schumacher ünnepelhetett, bár 2000 és 2004 között a Ferrari nem talált legyőzőre, ami igen szép időszak volt számukra. Az elmúlt 20 évben azonban egyetlen példa sem volt arra, hogy győzzenek, addig a Mercedes 2014-től 2019-ig minden versenyt megnyert.

2020-ban és 2021-ben a világjárvány szólt közbe, majd a Red Bull nyert Verstappennel. A hollandnak ezúttal is igen jó esélyei vannak, abszolút favorit, hiába esett ki az előző futamon, amit a Ferrari tökéletesen használt ki. Sainz győzelemmel a háta mögött várja a japán hétvégét, míg Leclerc szeretne egy hellyel előrébb végezni.

A Ferrari versenyzői humoros módon hangoltak, Sainz volt az, aki beszélt, míg Leclerc vezetett a szimulátoron. A monacói pilóta egy óvatlan pillanatban eldobta a Ferrarit, így az a köre nem sikerült, viszont nem adta fel. A koronavírus alatt ő is sokat játszott az F1-es szimulátorokkal, de azóta sok időt telt el.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL