A Ferrari pilótája, Charles Leclerc autózta a legjobb időt a 2022-es Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj második szabadedzésén, mielőtt nekiment volna a falnak, ami véget vetett a szabadedzésének.

A pályától 10 km-re található olajtározó ellen indított jemeni támadás miatt 15 perces késéssel indult a második szabadedzés, azonban jelenleg úgy tűnik, hogy az F1 versenyhétvégéje a megszokott mederben fog tovább folyni.

A leggyorsabb időt Charles Leclerc futotta a lágyakon, azonban alig 142 ezredet javított a közepeseken futott idejéhez képest. A második leggyorsabb Max Verstappen volt, aki Kevin Magnussen váratlan leállása miatt nem is futott befejezett mért kört a lágyakon.

Nem tudott a lágyakon időmérős szimulációt teljesíteni Carlos Sainz és Sergio Perez sem, de a Red Bullok legalább eredmények versenyszimulációkkal gazdagodtak az edzés utolsó időszakában.

Ebből a szempontból borzalmas napja volt a Ferrarinak: előbb Carlos Sainz csapta oda az autója jobb oldalát a 13-as kanyar kijáratán a falnak, majd Charles Leclerc törte össze a kormányösszekötőjét a 4-es kanyarban, így a két Ferrari kiülte az edzés utolsó 20 percét, miközben a többiek a hosszabb etapjaikat teljesítették.

Továbbra is le van maradva az élmezőnyről a Mercedes, Hamilton és Russell ismét elképesztően szenvedett a pattogástól, viszont sokkal versenyképesebbnek tűnik a McLaren – legalábbis Norris alatt, akitől közel 8 tizedet kapott Ricciardo.

Az edzés utolsó utáni pillanatában Magnussen mellett Cunoda alatt is megállt az autója, nem jó hír, miután Gasly és Perez autójában is motort cseréltek a mai szabadedzéseket megelőzően.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL