hero image
dppi

Charles Leclerc nem a hosszú távra koncentrál: „Csak érjünk célba a versenyen...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/07 15:42
A Ferrari pilótája, Charles Leclerc változtatott hozzáállásán, elmondása szerint a prioritást jelenleg az jelenti, hogy érjenek célba a versenyen – három futam után 6 ponttal áll a monacói.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Míg tavaly 3 futam után Charles Leclerc a pontverseny éllovasa volt 68 ponttal és 2 futamgyőzelemmel a neve mellett, addig idén eddig mindössze 6 egységet gyűjtött: Szaúd-Arábiában hetedik lett, míg Bahreinben és Ausztráliában kiesett.

A monacói versenyző a melbourne-i futam után arról nyilatkozott, hogy a hosszú távú célok helyett inkább arra akar koncentrálni, hogy egyáltalán célba érjen:

„Azt gondolom, hogy a hosszú távú célok helyett inkább arra kell gondolnom, hogy célba érjünk a versenyen büntetések vagy problémák nélkül – ez a prioritás.” – kezdte Leclerc a RacingNews365 szerint.

„Aztán az ebből gyűjtött lendületet kihasználva majd meglátjuk, hogy mit érhetünk el” – tette hozzá a monacói, aki Ausztráliában egy kört sem tudott teljesíteni, a Stroll-lal történt összeérése után a kavicságyban ragadt.

Eközben a Ferrari felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az FIA-hoz: a csapat szeretné, hogy Sainz visszakapja a negyedik helyét, amit egy büntetés miatt vesztett el.