A Ferrari pilótája, Charles Leclerc változtatott hozzáállásán, elmondása szerint a prioritást jelenleg az jelenti, hogy érjenek célba a versenyen – három futam után 6 ponttal áll a monacói.

Míg tavaly 3 futam után Charles Leclerc a pontverseny éllovasa volt 68 ponttal és 2 futamgyőzelemmel a neve mellett, addig idén eddig mindössze 6 egységet gyűjtött: Szaúd-Arábiában hetedik lett, míg Bahreinben és Ausztráliában kiesett.

A monacói versenyző a melbourne-i futam után arról nyilatkozott, hogy a hosszú távú célok helyett inkább arra akar koncentrálni, hogy egyáltalán célba érjen:

„Azt gondolom, hogy a hosszú távú célok helyett inkább arra kell gondolnom, hogy célba érjünk a versenyen büntetések vagy problémák nélkül – ez a prioritás.” – kezdte Leclerc a RacingNews365 szerint.

„Aztán az ebből gyűjtött lendületet kihasználva majd meglátjuk, hogy mit érhetünk el” – tette hozzá a monacói, aki Ausztráliában egy kört sem tudott teljesíteni, a Stroll-lal történt összeérése után a kavicságyban ragadt.

Eközben a Ferrari felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az FIA-hoz: a csapat szeretné, hogy Sainz visszakapja a negyedik helyét, amit egy büntetés miatt vesztett el.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL