Charles Leclerc remek körrel szerezte meg az idei ötödik pole-pozícióját a 2023-as Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj időmérőjén, ami számos nagy áldozatot szedett a Q3 előtt.

A Ferrari tulajdonsága, hogy rendkívül gyorsan fel tudják melegíteni a gumikat, remekül párosult az SF-23 alacsony leszorítóerős csomagjával, így kibérelte az első sort a Ferrari.

Charles Leclerc mindössze 44 ezreddel győzte le csapattársát, Carlos Sainzot, aki csak a 12. helyről rajtolhat majd egy 10 rajthelyes büntetés miatt. Max Verstappen ezúttal csak a 3. helyet szerezte meg, de nem volt csalódott a holland pilóta így sem.

A top 10 pozícióit ezután a szokásostól eltérő pilóták bérelték ki. George Russell a 4. helyre kormányozta a Mercedest, és remek kört rakott össze Pierre Gasly is.

Mindkét Williams bejutott a top 10-be, Alex Albon a 6., Logan Sargeant a 7. helyet szerezte meg Bottas, Magnussen és Fernando Alonso előtt.

Az időmérőnek számos nagy vesztese volt: a két McLaren a Q1-ben egyetlen szett gumival próbálta bebiztosítani a Q2-es szereplését, de az összes kiscsapat két szettel próbálkozott. Az MCL60 nyers tempója ezúttal nem volt elég ehhez a bátor döntéshez, így Norris a 16., Piastri a 19. helyen búcsúzott a Q1-ben.

A Q2 két újabb áldozatot szedett: Sergio Perez elsőként fejezte be a mért körét, így nem volt a pályán, amikor a legjobbak voltak a tapadása körülmények, Lewis Hamilton pedig nem tudta rendesen felmelegíteni a gumikat. Hamilton a 11., Perez csak a 12. helyre kvalifikálta magát.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL