hero image
dppi

Charles Leclerc szerint 4 területen kell fejlődnie a Ferrarinak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/11/05 18:45
Charles Leclerc elmondta, hogy szerinte mely négy területen kell előrelépnie a Ferrari csapatának, hozzátéve, hogy egyes területeken már tapasztalt is fejlődést.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A remek szezonkezdet után meglehetősen hátracsúszott a Ferrari, hiszen míg sokáig úgy tűnt, a világbajnoki címért is harcban lehetnek, addig jelenleg arra is figyelniük kell, hogy ne előzze meg őket a Mercedes.

A Ferrari-pilóta Charles Leclerc pedig nem is rejti véka alá, hogy van még hova fejlődniük, és felsorolta, hogy szerinte mely területeken kell előrelépnie a maranellói alakulatnak – ebből két területen pedig már lát is előrelépést:

„A szezon elején összességében jobb kocsink volt a Red Bullnál. Aztán előre tudtak lépni, sokszor tudtak fejlesztéseket hozni a versenyhétvégékre, és tulajdonképpen ez jelentette a különbséget az időmérő és a futam között.”

„Jelenleg azt gondolom, hogy a gumikezelés, a kommunikáció, a stratégia és a megbízhatóság területén kell fejlődnünk. Szerintem kommunikációban és stratégiában sikerült előrelépnünk, főleg az utóbbi futamokon.”

„Egyes esetekben nem tűnik nyilvánvalónak az előrelépés, de én tudom, hogy így van. Gumikezelés kapcsán bőven van hova fejlődnünk, a Red Bull ezen a téren sokkal előttünk jár, főleg különleges körülmények között – ahogy azt a Japán Nagydíjon is láthattuk.”